Ζώντας εκτός ετεροκανονικότητας: Μια συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Ρουμπέν Σερράνο

04/04/2024
από
antivirus magazine
Ο Ρουμπέν Σερράνο είναι δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα πολιτισμού, φύλου, LGBTQI+ και HIV και είναι ο άνθρωπος που προώθησε το κίνημα #mequeer στην Ισπανία. Επί εβδομάδες συγκέντρωνε, μέσω Twitter, εκατοντάδες μαρτυρίες επεισοδίων καθημερινής βίας. Την έρευνα αυτή συμπλήρωσε με συνεντεύξεις ατόμων που δεν κατάφεραν να βρουν διέξοδο μέσω ίντερνετ για να κάνουν την καταγγελία τους.

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου στα ελληνικά από τις εκδόσεις Oposito (2022, μετάφραση: Κατερίνα Μποσινάκη), αυτό το στρογγυλό τραπέζι έχει ως στόχο να διερευνήσει την ελληνική πραγματικότητα και να την συγκρίνει με την κατάσταση στην Ισπανία.

Συμμετέχουν ο συγγραφέας του βιβλίου Ρουμπέν Σερράνο και η κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη, που έχει γράψει και τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης. Συντονίζει η δημοσιογράφος Αναστασία Γιάμαλη.

Από τα δικά τους λόγια προέκυψε το βιβλίο, «Μπορούμε και καλύτερα. Ζώντας και μεγαλώνοντας εκτός ετεροκανονικότητας», το οποίο αποτελεί μια ωμή απόδειξη για το τί σημαίνει να μην ζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες.

Προειδοποίηση περιεχομένου:Τόσο στην περιγραφή και στο περιεχόμενο του βιβλίου, όσο και τη συζήτηση αναφέρονται όροι αυτολεξεί που είτε στο παρελθόν είτε στο σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί κακοποιητικά για τα μέλη της LGBTQI+ κοινότητας. Στόχος του βιβλίου και της εκδήλωσης είναι η ανασκόπηση των βιωμάτων και της ιστορίας της LGBTQI+ κοινότητας, αναδεικνύοντας/προωθώντας τον διάλογο και το ταξίδι της κοινωνικής αλλαγής.

Συμμετέχουν
Rubén Serrano, Συγγραφέας
Πάολα Ρεβενιώτη, Κινηματογραφίστρια και ακτιβίστρια
Αναστασια Γιάμαλη, Δημοσιογράφος

Διοργάνωση
Ινστιτούτο Θερβάντες

Athens Pride – Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας
Εκδόσεις Oposito


Πληροφορίες δράσης
Ημερομηνία: 08/04/2024 στις 20:00 ως τις 21:30
Τόπος: Ινστιτούτο Θερβάντες Σκουφά 31, Αθήνα 106 73
Προσβασιμότητα: Είσοδος ελεύθερη
Παρατηρήσεις: Στα ισπανικά και στα ελληνικά με μετάφραση.

Εκδήλωση στο FB

Πληροφορίες για το βιβλίο

Τίτλος: Μπορούμε και καλύτερα. Ζώντας και μεγαλώνοντας εκτός ετεροκανονικότητας
Συγγραφέας/είς: Rubén Serrano
Εκδοτικός οίκος: Opósito
Πρωτότυπος τίτλος: No estamos tan bien: nacer, crecer y vivir fuera de la norma en España
Εκδοτικός οίκος του πρωτότυπου έργου: Ediciones Temas de Hoy
Μεταφραστής: Caterina Bosinaki
Δες και αυτό!