Υποψήφιος της Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσε ότι οι γυναίκες ψηφίζουν τυχαία

14/06/2023
από
Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, υποψήφιος της Πλεύσης Ελευθερίας, μίλησε σε εκπομπή με σκοπό να υπερασπιστεί τις αλλαγές που έκανε η πρόεδρος του κόμματος στα ψηφοδέλτια για τις δεύτερες εκλογές. Ωστόσο, προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας του σεξιστικού του λόγου. 

Ο υποψήφιος της Πλεύσης Ελευθερίας στη Μαγνησία φιλοξενήθηκε στο ASTRA TV, και προσπάθησε να υποστηρίξει τις αλλαγές που πραγματοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκφράζοντας έναν έντονα σεξιστικό λόγο για τις γυναίκες ψηφοφόρους. Για εκείνον, οι γυναίκες ψηφίζουν τυχαία και χωρίς να γνωρίζουν.

Υποστηρίζοντας την πρόεδρο του κόμματος, δήλωσε ότι αυτό που έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι «νόμιμο και ηθικό, γιατί επιδιώκει να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα». Βέβαια, δεν θεωρεί ότι εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους τους με το να αφαιρέσουν άτομα που είχαν ήδη κερδίσει ψήφο εμπιστοσύνης από τον κόσμο. Σύμφωνα με τον πολιτικό, ο πρόεδρος κάθε κόμματος επιλέγει τους υποψήφιους «με τα δικά του πολιτικά και άλλα κριτήρια».

Έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με εκείνον, τα άτομα και συγκεκριμένα οι γυναίκες που εξελέγησαν ήταν λόγω τυχαίας επιλογής, καθώς όπως είπε, οι γυναίκες ψηφίζουν τυχαία. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εάν μπαίναμε στη Βουλή στις 21 Μαΐου, θα ήταν η πρόεδρος μας και επτά γυναίκες βουλευτίνες. Αυτές λοιπόν οι 7 γυναίκες βουλευτίνες εξελέγησαν στις πρώτες θέσεις- κατά τη δική μας αντικειμενική κρίση και κατά τη δική τους, σε πολλές περιπτώσεις, που την ομολόγησαν- τυχαία».

Στη συνέχεια, δικαιολόγησε τα λεγόμενα του εκφράζοντας ακόμη πιο έντονο σεξισμό. Όπως είπε, «στα μεγάλα αστικά κόμματα οι γυναίκες υποψήφιες είναι επαγγελματικά πολιτικά στελέχη, ανταγωνίζονται τους άντρες με τους ίδιους όρους και τα ίδια όπλα. Στα μικρά εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, όπως το δικό μας, οι γυναίκες υποψήφιες έχουν ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα». Για τον ίδιο, και ίσως και για άλλα μέλη του κόμματος του, «οι γυναίκες ψηφοφόροι μπαίνοντας στο παραβάν και μη γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, βάζουν το σταυρό τους στις γυναίκες που το όνομα τους είναι ψηλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι γυναίκες λοιπόν τυχαία πήραν προβάδισμα κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

Τα λόγια του κ. Πατσιαντά προκάλεσαν τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Σε σχετική ανακοίνωση τον κατηγόρησαν για σεξιστικό παραλήρημα και μισογυνικό λόγο που παραπέμπει στην Ευρωπαϊκή Ακροδεξιά.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση στον λογαριασμό τους στο Facebook αναφέρουν: «Ο εκλεκτός της κ. Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος διορίστηκε από την ίδια στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου στον νομό Μαγνησίας, παρότι η τοπική κοινωνία τον εξέλεξε στην τρίτη θέση, προέβη σε ένα ακραίο σεξιστικό παραλήρημα. Η αλήθεια είναι πως τόσο ωμό μισογυνικό λόγο μπορεί να συναντήσει κάποιος μόνο στις πιο ακραίες εκφράσεις της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς».

Στη συνέχεια γράφουν ότι, «τα περισσότερα κόμματα του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, της νέας μοντέρνας ακροδεξιάς, τύπου Λεπέν, Μελόνι κλπ., συνηθίζουν να καλύπτουν τον μισογυνισμό τους, τουλάχιστον προεκλογικά. Για κάποιους όμως εδώ είναι ακόμη Βαλκάνια, γεγονός που τους κάνει να αποκαλύπτονται εύκολα».
Δες και αυτό!