Εκδήλωση με τίτλο «Ο φόνος του/της Zackie Oh/Ζακ Κωστόπουλου, ο δημόσιος διάλογος και η Δικαιοσύνη», πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στον τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Άννυ Παπαρρούσου (συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας), η Άννα Νίνη (Παρατηρητήριο Zackie Oh Justice Watch), ο Λουκάς Σταμέλλος (omniatv), ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος (Antivirus Magazine, Athens Pride), η Δέσποινα Παρασκευά – Βελουδογιάννη (υπεύθυνη εκστρατειών Ελληνικού Τμήματος Διεθνούς Αμνηστίας), η Έλενα Όλγα Χρηστίδη (Orlando LGBT+), η Κική Σταματόγιαννη (ομάδα Sylvia Rivera – για ένα κινηματικό Thessaloniki Pride), ενώ τον συντονισμό είχε ο Κωνσταντίνος Πουλής (The Press Project). Χαιρετισμό απηύθυνε κι η πρωτοβουλία Justice4Zak/Zackie.

Όπως αναφέρει και η δημοσιογράφος Γεωργία Κριεμπάρδη στο thepressproject.gr, «το βράδυ της Κυριακής δυο μάνες βρέθηκαν αγκαλιασμένες και για κάποια δευτερόλεπτα θαρρείς πως πάγωσε ο χρόνος. Η Ελένη κι η Μάγδα. “Να μην υπάρξει άλλος Ζακ. Να μην υπάρξει άλλος Παύλος. Δικαιοσύνη” είπαν και οι δύο, με σιγουριά στη φωνή τους. Κοιτώντας μας στα μάτια, είπαν πως “υπάρχουν οι άνθρωποι και τα κτήνη”. “Αυτοί που σκότωσαν είναι κτήνη και πρέπει να τιμωρηθούν” είπε η Μάγδα κι η Ελένη χειροκρότησε. “Καμία άλλη οικογένεια μην περάσει αυτό” είπε η Ελένη κι η Μάγδα χειροκρότησε. Κι εμείς από μέσα μας υποσχεθήκαμε να μην επιτρέψουμε άλλη μάνα να ξαναπεί αυτά τα λόγια. Να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Δείτε όλη την εκδήλωση


κεντρική φωτογραφία: Marios Lolos