Η P&O Australia ανακοίνωσε ότι η πρώτη της LGBT+ Pride κρουαζιέρα θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, συμπεριλαμβανομένων διαλέξεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και γαμήλιων τελετών.

Η κρουαζιέρα θα είναι για τρεις διανυκτερεύσεις. Η αναχώρηση θα γίνει από το Σίδνεϊ στις 4 Νοεμβρίου 2022, όπου θα εκτυλιχθεί σε ένα «εορταστικό Σαββατοκύριακο» για την κοινότητα των ΛΟΑΤ+ ατόμων και των συμμάχων, τις οικογένειες και τα φιλικά τους πρόσωπα. Ο σκοπός είναι να «τιμηθεί η υπερηφάνεια για τον εαυτό μας, η ποικιλομορφία της κοινότητας, και την ατελείωτη ποικιλία ταλαντούχων καλλιτεχνών, διασκεδαστών, και εκπαιδευτικών σ’ αυτό.»

LGBT+ φορείς από την Αυστραλία θα συμμετάσχουν, όπως το Ίδρυμα Bobby Goldsmith, το πιο μακροχρόνιο φιλανθρωπικό ίδρυμα HIV της Αυστραλίας και το Queer Screen, το οποίο θα οργανώσει το πρώτο του Φεστιβάλ Queer Screen @ Sea Film.

Η κρουαζιέρα θα περιλαμβάνει επίσης μια κουήρ γκάμα ψυχαγωγίας “με πολλά φτερά, πούλιες και φανταχτερά events”, με το αστέρι του America’s Got Talent από το Βερολίνο, Hans the German.

Η κρουαζιέρα θα καλωσορίσει, επίσης, LGBT+ αστέρια του αθλητισμού, όπως ο Simon Dunn, ο πρώτος ανοιχτά gay bobsledder στον κόσμο και το κουήρ άτομο από το ράγκμπι της Αυστραλίας, Meg Ward.

Εκτός από την απόλαυση της ψυχαγωγίας και των δραστηριοτήτων, τα άτομα που συμμετέχουν στην κρουαζιέρα θα μπορούν ακόμη και να παντρευτούν/νυμφευθούν, ή να ανανεώσουν τους όρκους τους εν πλω.

Ο πρόεδρος της εταιρείας κρουαζιερόπλοιων, Sture Myrmell, δήλωσε: «Η P&O Cruises υπήρξε από καιρό υποστηρίκτρια της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης, υποστηρίζοντας την ισότητα των γάμων και συνεργαζόμαστε με υπερασπιστές της, όπως η Madeline Stuart, το πρώτο επαγγελματίας ενήλικο supermodel στον κόσμο με σύνδρομο Down.

“Η εναρκτήρια Pride κρουαζιέρα μας είναι μια ακόμη αντανάκλαση της ισχυρής δέσμευσής μας για την ποικιλομορφία και τη συμπερίληψη, και δε θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο υπερήφανες/οι να το συμπεριλάβουμε στις προσφορές του 2022.”

Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της P&O, Chris Rich, πρόσθεσε: «Οι επισκέπτριες/ες της Pride κρουαζιέρας θα είναι σε θέση να γιορτάσουν την αγάπη, τη συμπόνια, τον σεβασμό και την κατανόηση μέσω διαλέξεων, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και ανανέωση όρκων.

“Θα υπάρχει κάτι για όλα τα άτομα – καθώς και το μοναδικό μείγμα αγάπης και γέλιου, που κάνει το LGBT+ φάσμα τόσο ξεχωριστό.”

Η προπώληση των εισιτηρίων για το Pride Cruise θα ξεκινήσει στις 7 Απριλίου 2021.