Willow Smith: «Αγαπώ εξίσου άνδρες και γυναίκες»

25/10/2021
Αποφασισμένη και μουσικά εκπαιδευμένη, έρχομαι να μοιραστώ μαζί σου queer καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας, background stories που μου αρέσει απίστευτα να ψαχουλεύω, μουσικές διαδρομές που ακολουθούν queer music artists και να σου προτείνω αγαπημένα queer κομματάκια τα οποία μπορείς να απολαύσεις και στην ραδιοφωνική μου εκπομπή στο Radio Nowhere με όνομα yellow socks. So, let’s explore the queer music world! – Κωνσταντίνα

Τη Willow Smith την πρωτογνώρισα από το κομμάτι της “Whip my hair” (καλό 2010), αξέχαστη παιδική φιγούρα με extra long μαλλί και super χορευτικές κινήσεις. Ξαναβρέθηκε όμως στις μουσικές μου επιλογές μέσω ενός αφιερώματος που έκανα στην μουσική μου εκπομπή με όνομα “Yellow Socks” στο (Web) Radio Nowhere, το οποίο είχε σκοπό να αναφέρει queer artists.

Στην αρχή με το “PCH”, ένα σύγχρονο experimental pop κομμάτι σε συνεργασία με τον αδερφό της Jaden και ύστερα με το αγαπημένο κατ’ εμέ τρίτο άλμπουμ της στην σειρά, με τίτλο “Willow”, που κυκλοφόρησε το 2019.

Η μουσική καριέρα της queer Αμερικανίδας ξεκίνησε το 2010, κυκλοφορώντας το πρώτο της single “Whip my hair”, το οποίο έφτασε το νούμερο 11 στο Billboard Hot 100 των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς ήταν υποψήφια για το βίντεο της χρονιάς στα βραβεία BET του 2011. Το 2015 κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ της με όνομα “Ardipithecus”, όπου μέσα από μία συνέντευξη της διευκρινίζει πως προέκυψε το εξώφυλλο του άλμπουμ. Ardipithecus Ramidus είναι το επιστημονικό όνομα των πρώτων ανθρωποειδών οστών που βρέθηκαν στη γη. Η Willow ήθελε να ονομάσει τη μουσική της συλλογή έτσι επειδή βρισκόταν σε μια τέτοια μεταβατική κατάσταση.

“Σκάβοντας βαθιά στο χώμα της καρδιάς μου και βρίσκοντας κομμάτια από τον αρχαίο εαυτό μου που λένε ιστορίες, οι οποίες καταλήγουν να είναι οι στίχοι των τραγουδιών μου”, ανέφερε.

Σε ένα από τα επεισόδια του “Red Table Talk”*, η Willow σε συνομιλία με τη μαμά και τη γιαγιά της, είπε ότι έλκεται από άνδρες και γυναίκες και θα αισθανόταν ικανοποιημένη σε μια σχέση με δύο άλλους ανθρώπους.

“Αγαπώ εξίσου άντρες και γυναίκες, και σίγουρα θα ήθελα έναν άντρα και μία γυναίκα. Αισθάνομαι ότι θα μπορούσα να είμαι πιστή με αυτούς τους δύο ανθρώπους”. “Δεν είμαι το είδος του ατόμου που αναζητά συνεχώς νέες σεξουαλικές εμπειρίες. Επικεντρώνομαι πολύ στη συναισθηματική σύνδεση και αισθάνομαι ότι αν έβρισκα δύο άτομα διαφορετικών φύλων με τα οποία πραγματικά συνδεόμουν και είχαμε μια ρομαντική και σεξουαλική σχέση, δεν θα ένιωθα την ανάγκη να προσπαθήσω να βρω περισσότερα”.

Στα 20 της πλέον χρόνια, η Willow προσδιορίζεται ανοιχτά ως polyamorous ενώ περνάει τον περισσότερο χρόνο της δουλεύοντας στην μουσική βιομηχανία δημιουργώντας κυρίως RnB ήχους που υποστηρίζουν τις φωνητικές της ικανότητες.

*Το Red Table Talk είναι ένα αμερικανικό talk show με πρωταγωνιστές τη Jada Pinkett Smith, τη Willow Smith και τη μητέρα της Pinkett Smith, Adrienne Banfield-Norris, που έκανε πρεμιέρα στις 7 Μαΐου 2018 στο Facebook Watch.

~Songs of the week that I suggest~

1. Willow Smith – Overthinking it

 

2. Perfume Genius – Queen

3. Arlo Parks – Cola

Μπορείς να βρεις την Κωνσταντίνα στο Facebook και στο Instagram
Δες και αυτό!