Βρέθηκε νεκρή η τρανς ακτιβίστρια K Sneha | Η αστυνομία κάνει λόγο για αυτοκτονία

12/02/2021
από
K Sneha
K Sneha

Η τρανς ακτιβίστρια K Sneha, που είχε αγωνιστεί για εκπροσώπηση στις τοπικές εκλογές της πολιτείας της Κεράλα στην Ινδία, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές αυτοκτόνησε μπροστά από το σπίτι της.

Προειδοποίηση – περιγραφή αυτοκτονίας

Η K Sneha στα δεξιά κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας

Η K Sneha κατέβηκε στις εκλογές ως ανεξάρτητη υποψήφια για την περιφέρεια με αριθ. 36 του τοπικού σώματος, Kannur Municipal Corporation, προσελκύοντας την ευρεία προσοχή των μέσων ενημέρωσης, ως η μοναδική τρανς υποψήφια.

Ήταν μια κοινωνική ακτιβίστρια, που μίλησε δυνατά για την πρόοδο των τρανς δικαιωμάτων στην Ινδία. Η Sneha αγωνίστηκε, επίσης, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, και για βελτιώσεις στην στήριξη της κοινότητάς της.

Σύμφωνα με αναφορές, η Sneha πέθανε την Τρίτη το βράδυ (9 Φεβρουαρίου). Η αστυνομία δήλωσε ότι η αρχική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο θάνατος της Sneha ήταν αυτοκτονία, όμως περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μετά από περαιτέρω έρευνα.

Το New Indian Express ανέφερε ότι οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τη Sneha να φεύγει από το σπίτι της στις 10 μ.μ. την Τρίτη, λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή της έξω από αυτό. Σύμφωνα με το άρθρο, η αστυνομία της Edkkah δήλωσε ότι ο θάνατός της συνδέεται με οικογενειακά ζητήματα. Η Sneha ζούσε με τον σύζυγό της, Rajesh, και τους γονείς, Suleiman και Kochamma. Εργαζόταν στην τροφοδοσία και ήταν μέλος της τρανς οργάνωσης Kudumbashree.

Η K Sneha ήταν η ελπίδα για αλλαγή

K Sneha
K Sneha

Η Sneha είπε στο The Hindu τον Νοέμβριο ότι θεωρεί την υποψηφιότητά της ευκαιρία να συνεργαστεί στενά με τους ντόπιους και να βελτιώσει την κατάσταση στην περιοχή. Είπε ότι οι υποψήφιοι που εκπροσωπούν πολιτικά κόμματα «αγνοούν, εδώ και πολύ καιρό, την περιοχή».

«Αυτό με ώθησε να μπω στη μάχη», είπε εκείνη την εποχή.

Η Sneha περιέγραψε πώς ζούσαν οι κάτοικοι σε ανθυγιεινές συνθήκες, δεν υπήρχαν κατάλληλα συστήματα αποχέτευσης και οι δρόμοι ήταν κακοδιατηρημένοι. Είπε ότι μετά από την επέμβαση φυλομετάβασής της το 2019, ένιωσε πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Είπε: «Αισθάνομαι πιο σίγουρη τώρα και είμαι βέβαιη ότι οι άνθρωποι θα με δεχτούν και θα μου δώσουν την ευκαιρία να τους υπηρετήσω.

«Είναι μια αρχή, και η προσπάθειά μου να υπηρετήσω τον κόσμο θα συνεχιστεί είτε κερδίσω είτε όχι.»
Δες και αυτό!