Βρετανικό Κοινοβούλιο: Πάνελ αποτελούμενο αποκλειστικά από τρανς άτομα

07/02/2024
από
non binary, τρανς, trans
Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου φιλοξένησε το πρώτο πάνελ με μόνο τρανς άτομα, τα οποία μίλησαν στους πολιτικούς για τα βιώματα των τρανς και non-binary παιδιών στα σχολεία της χώρας.

Οι βουλευτές Kate Osborne και Caroline Nokes πραγματοποίησαν το πάνελ στις 6 Φεβρουαρίου, όπου ειδικοί συζήτησαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, τα σχολεία και οι γονείς για να διατηρήσουν τα τρανς παιδιά ασφαλή και ευτυχισμένα, ενώ βρίσκονται στο σχολείο.

Τα τρανς παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πέσουν θύματα εκφοβισμού και λιγότερες πιθανότητες να έχουν στενούς φίλους στο σχολείο σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, σύμφωνα με έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Just Like Us (του 2021). Αυτό έχει οδηγήσει αρκετά παιδιά να απομακρυνθούν από τη συνηθισμένη εκπαιδευτική διαδικασία και να φοιτήσουν στο σπίτι.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή το σχέδιο οδηγιών της βρετανικής κυβέρνησης για τα σχολεία και τα κολέγια σχετικά με τον τρόπο υποστήριξης των τρανς και των non-binary μαθητών.

Ωστόσο, στο σχέδιο με τις οδηγίες η ύπαρξη των τρανς ατόμων αναφέρεται ως «ιδεολογία», μια φράση που συχνά επικαλούνται οι αντί-τρανς και terf προσωπικότητες.

Προτείνει επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του σχολείου μπορούν να «απορρίψουν» το αίτημα ενός τρανς μαθητή να χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες με τις οποίες ταυτίζεται, καθώς και προτρέπει το προσωπικό να υιοθετήσει μια «προσεκτική προσέγγιση» για τους μαθητές που βρίσκονται σε κοινωνική φυλομετάβαση.

Η καθοδήγηση υποδεικνύει επίσης ότι τα σχολεία δεν χρειάζεται να επιτρέπουν στα τρανς παιδιά να έχουν πρόσβαση σε τουαλέτες και αποδυτήρια που συμβαδίζουν με την ταυτότητα φύλου τους.

Τώρα, το πάνελ σημειώνει ότι «πολλά ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα αλλά και άτομα στον τομέα της εκπαίδευσης, φοβούνται ότι το σχέδιο θα καταστήσει την υποστήριξη των τρανς παιδιών σχεδόν αδύνατη».

Οι νομικοί εμπειρογνώμονες της ομάδας αμφισβήτησαν επίσης κατά πόσον το σχέδιο οδηγιών είναι νόμιμο.

H Osborne (από το κόμμα των εργατικών) δήλωσε στο πάνελ: «Ορισμένοι βουλευτές χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις διακρίσεων και έχουν πλήρη έλλειψη κατανόησης του αντίκτυπου της νομοθεσίας».

Και η Nokes πρόσθεσε: «Οι πολιτικοί πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την εξαιρετικά προβληματική αντί-τρανς γλώσσα και να συνειδητοποιήσουν τη ζημιά που κάνουν σε μερικά από τα πιο ευάλωτα άτομα της κοινωνίας».
Δες και αυτό!