Βοηθήστε στο άνοιγμα του πρώτου ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτικού κέντρου

24/10/2022
από

Βοηθήστε μας να ανοίξουμε το πρώτο ΛΟΑΤΚΙ+ κοινοτικό κέντρο στην Αθήνα, στην ΕλλάδαΠοιοι είμαστε;

Είμαστε οι Proud Seniors Greece, μία οργάνωση λαϊκής βάσης για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, 50 και άνω, που δημιουργήθηκε το 2015. Η οργάνωση δημιουργήθηκε πρώτα και κύρια για ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, πάντως δέχεται μέλη κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, σεξουαλικότητας, φύλου, ή χρώματος.

Είμαστε ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενεργοί ενάντια στην ηλικιοφοβία και τις διακρίσεις εις βάρος ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και ενάντια στον αποκλεισμό τους από την κοινωνία, παίρνοντας μέρος σε δημόσιες συζητήσεις, λαβαίνοντας μέρος σε δημοσιογραφικές παρεμβάσεις και συνεντέυξεις στα ΜΜΕ, σε συνέδρια, σε ενημερωτικά πάνελ, απευθυνόμενοι σε κυβερνητικές υπηρεσίες και στους αντιπροσώπους τους, εκδίδοντας δελτία τύπου, και γενικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ακουστεί η φωνή μας.

Προσπαθούμε να αποτρέπουμε την απομόνωση, την μοναξιά, και την επιστροφή στη ντουλάπα, με το να οργανώνουμε κοινωνικές εκδηλώσεις, από απλές συναντήσεις, μέχρι παρουσιάσεις βιβλίων, βραδιές ποίησης, θεατρικά δρώμενα, και εκθέσεις τέχνης.

Είναι ισχυρή πεποίθηση μας ότι η ηλικιοφοβία θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται το ίδιο σοβαρά όπως άλλες φοβίες και -ισμοί, όπως ο ρατσισμός και ο σεξισμός, αλλά επίσης ότι τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει να έχουν επίγνωση της εσωτερικευμένης ηλικιοφοβίας και να σταματήσουν να πιστεύουν και τα ίδια για τους εαυτούς τους τα διάφορα αρνητικά στερεότυπα που συνοδεύουν το να γερνάς.Τι χρειαζόμαστε;
Αυτή τη χρονιά, την άνοιξη του 2022, χάσαμε τον τόπο συνάντησης μας, το μαγαζί που διαχειριζόταν μια φίλη μας, το οποίο έκλεισε οριστικά, εξού και η ανάγκη μας. Βοηθήστε μας να ανοίξουμε ένα κοινοτικό χώρο για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Χρειαζόμαστε αυτό το χώρο για:
– μηνιαίες συναντήσεις οργανωτικού χαρακτήρα
– συναντήσεις με άλλες οργανώσεις, κυβερνητικούς οργανισμούς, και ειδικούς καλεσμένους
– ομιλίες, σεμινάρια / εργαστήρια
– προβολές ταινιών (ντοκυμαντέρ και μυθοπλασίας) συνδυασμένων με συζητήσεις
– βραδιές <<ανοιχτού μικροφώνου>> όπου θα μπορούν τα μέλη να μοιράζονται απόψεις και γνώμες
– βραδιές ποίησης και παρουσίασης βιβλίων
– εκθέσεις τέχνης και θεατρικών δρώμενων
– λειτουργία ως καφετέρια για πρωϊνό και πρόγευμα

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΤΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Χάρη στις δωρεές σας θα έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε έναν ασφαλή χώρο και να συνεχίσουμε το έργο μας για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στην Ελλάδα, καθώς και να βελτιώσουμε και να αλλάξουμε πολλές ζωές.

Η σελίδα για τη δωρεά: gogetfunding.com

Μπορείτε να μάθετε για εμάς και τις δραστηριότητες μας στο site μας: www.proudseniors.gr

Επίσης μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook ως Proud Seniors Greece.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας στον αγώνα μας. Για όποιες τυχόν απορίες έχετε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα email: [email protected] ή [email protected]
Δες και αυτό!