1407273048000-453221348Στα ανθρώπινα δικαιώματα επικεντρώθηκε ο πρόεδρος των Η.Π.Α, Barack Obama, κατά τη διάρκεια των τελικών του δηλώσεων στη σύνοδο κορυφής με τους ηγέτες της Αφρικής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Κάποια αφρικανικά κράτη έχουν κάνει μια καταπληκτική πρόοδο. Αλλά βλέπουμε κάποιες ανησυχητικές συμπεριφορές σχετικά με τα παγκόσμια δικαιώματα.

Οπότε σήμερα ήταν μια ευκαιρία να τονίσουμε τη σημασία του κράτους δικαίου, των ανοιχτών και υπεύθυνων θεσμικών οργάνων, των δυνατών κοινωνιών και της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες και όλες τις κοινότητες”.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μια σαφή αναφορά στις χώρες εκείνες που λαμβάνουν νόμους που στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, οπώς η Ουγκάντα και η Νιγηρία.

Στα πλαίσια της συνόδου, ο πρόεδρος υποδέχτηκε στην Ουάσιγκτον, περισσότερους από 50 ηγέτες της Αφρικής.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!