Τζο Μπάιντεν: Δεσμεύεται να βάλει τέλος στη βία κατά των τρανς ατόμων σε 100 μέρες

12/05/2020
από
Ο Τζο Μπάιντεν δεσμεύεται να τερματίσει την επιδημία βίας εναντίον των τρανς ατόμων κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) δεσμεύεται να τερματίσει την επιδημία βίας εναντίον των τρανς ατόμων κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

US President Barack Obama and US Vice President Joe Biden attend a reception in honor of LGBT Pride Month in the East Room of the White House in Washington, DC, June 24, 2015. AFP PHOTO / SAUL LOEB (Photo credit should read SAUL LOEB/AFP via Getty Images)

Τουλάχιστον δέκα τρανς άτομα έχουν δολοφονηθεί στις ΗΠΑ μέσα στο 2020, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ακόμη τρανς ατόμων από το Πουέρτο Ρίκο.

Το πιο πρόσφατο θύμα είναι η 28χρονη τρανς κοπέλα, Νίνα Ποπ, η οποία βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Μιζούρι την περασμένη εβδομάδα σε πιθανό έγκλημα μίσους με μαχαίρι.

Γι’ αυτές τις δολοφονίες, ο Τζο Μπάιντεν, είπε σε μια ανάρτησή του στο Facebook:

«Δε μπορούμε να μείνουμε σιωπηλές/οί ενόψει της αυξανόμενης βίας κατά των τρανς μη λευκών ανθρώπων – όπως οι πρόσφατες τραγωδίες στο Μισούρι και το Πουέρτο Ρίκο.
Είναι ηθική μας υποχρέωση να τερματίσουμε αυτήν την επιδημία και να διασφαλίσουμε ότι όλες/οι μπορούν να ζήσουν ανοιχτά και περήφανα και απαλλαγμένα από φόβο» .

Ο Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τη βία σε βάρος των τρανς ατόμων μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

Το σχέδιο του υποψήφιου προέδρου για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αναφέρεται σε λεπτομέρειες για το πώς θα εργαστεί, για την αντιμετώπιση της επιδημίας της βίας σε βάρος της κοινότητάς μας.

Αναφέρει: «Ως άμεση απάντηση στα υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονίας τρανς ατόμων – ιδιαίτερα τρανς γυναικών – η κυβέρνηση Μπάιντεν θα θέσει τη δίωξη των δολοφόνων αυτών ως προτεραιότητα. Και κατά τη διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του της διοίκησή του, ο Μπάιντεν, θα κατευθύνει ομοσπονδιακούς πόρους για να βοηθήσει στην πρόληψη της βίας κατά των τρανς ατόμων, ιδίως των τρανς μη λευκών γυναικών» .

Αναγνωρίζοντας ότι η διάκριση στην απασχόληση και τη στέγαση οδηγεί σε αυξημένο κίνδυνο έλλειψης στέγης και αύξησης της βίας, ο Μπάιντεν θα εργαστεί, επίσης, για την έγκριση του νόμου περί ισότητας, για τη μείωση των οικονομικών εμποδίων και του κοινωνικού στίγματος, για το LGBTQ Essential Data Act, και τη συλλογή μιας ευρείας ποικιλίας κρίσιμων δεδομένων σχετικά με βία σε βάρος των τρανς ατόμων.

Θα διευθύνει, επίσης, τη διοίκησή του, για να ενημερώσει τις Ενιαίες Αναφορές Εγκλήματος του FBI (UCR-SHR), ώστε να συμπεριλαμβάνονται ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα ή η έκφραση φύλου.

«Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κατηγορίες για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου, παρεμποδίζοντας την ικανότητά μας να διαγνώσουμε πλήρως και να μετρήσουμε την έκταση των βίαιων εγκλημάτων κατά των τρανς ατόμων, των ομοφυλόφιλων, των λεσβιών και των αμφιφυλόφιλων θυμάτων» .

Ο Μπάιντεν έχει επίσης δεσμευτεί να διασφαλίσει ότι οι τρανς άνθρωποι θα μπορούν να «επιβεβαιώνουν το φύλο τους στα επίσημα έγγραφά τους» χωρίς εμπόδια.

Το Εθνικό Κέντρο για την Ισότητα των Transgender (National Center for Transgender Equality) και το Human Rights Campaign από την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν δημοσίως ότι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μπάιντεν.

Η Μάρα Κίισλινγκ (Mara Keisling), εκτελεστική διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου για την Ισότητα των Transgender, δήλωσε:

«Ο Μπάιντεν είναι ο συνήγορος και πρόεδρος που χρειαζόμαστε σε αυτήν την επακόλουθη στιγμή. Έχει το ταμπεραμέντο, την εμπειρία και τη σοφία για να οδηγήσει τη χώρα μας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στη δημόσια υπηρεσία, στην εργασία του ως ιδιώτης μέσω του Ιδρύματος Biden, αλλά και τώρα στην εκστρατεία του για να ηγηθεί του έθνους μας, ο Μπάιντεν έχει αποδείξει τη δέσμευσή του για τα τρανς άτομα και τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα» .

Η Κίισλινγκ πρόσθεσε:

«Ο Μπάιντεν έχει μια ισχυρή ατζέντα για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν οι τρανς Αμερικανοί, ένα ρεκόρ για την επίτευξη μεγάλων ιδεών κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αντιπρόεδρος στη διοίκηση Ομπάμα-Μπάιντεν και μια ιστορία στη διασφάλιση της προστασίας των τρανς ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των προστασιών για τις τρανς γυναικών, ως μέρος της Violence Against Women Act.

«Με τα χρόνια έχει καταστήσει σαφές ότι «η ισότητα των τρανς είναι το ζήτημα των πολιτικών δικαιωμάτων της εποχής μας» . Με τον Τζο Μπάιντεν, ξέρουμε ότι θα συμπεριληφθούμε, θα είμαστε ορατές/οί και δε θα διαγραφούμε» .

“Οι φωνές και οι ψήφοι μας έχουν σημασία περισσότερο από ποτέ” , έχει δηλώσει και ο Μπίλι Πόρτερ. “Δεν πρόκειται να σας πω ποιον να ψηφίσετε, θέλω απλώς να ψηφίσετε. Προσωπικά, θα ψηφίσω υπέρ του Τζο Μπάιντεν.” 

https://avmag.gr/122113/ekpliktiko-cover-sto-tragoydi-diamartyrias-for-what-worth-apo-ton-mpili-porter/
Δες και αυτό!