Τρεις απροσδόκητες τοποθετήσεις του ουράνιου τόξου σε εμφανίσεις

29/04/2020
από

Εσείς το ξέρατε ότι υπάρχει ομάδα που η φανέλα της σχεδιάστηκε από ένα 6χρονο με σύμβολό της το ουράνιο τόξο, ή ότι υπάρχει δημοφιλής ομάδα, που στήριξε με την εμφάνισή της τη γκέι κοινότητα κατά την κρίση του AIDS;

Αυτή την εβδομάδα, το Outsports συμμετέχει στον εορτασμό του SB Nation για να αναδείξει τις καλύτερες και χειρότερες αθλητικές εμφανίσεις, εμφανίσεις που μας έκαναν να γελάσουμε, αλλά και εκείνες που πέρασαν ένα μήνυμα. Σήμερα, το Outsports εστιάζει στις ομάδες που αγκάλιασαν το ουράνιο τόξο. Υπήρξαν διάφορες ομάδες κατά τη διάρκεια των ετών του έβαλαν ένα ουράνιο τόξο στις στολές και τις φανέλες τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται, καμιά δεν το έκανε τόσο καλά όσο η ομάδα μπάσκετ Ντένβερ Νουγκέτς. Στη φανέλα των παιχτών υπήρχε ο ορίζοντας του Ντένβερ με φόντο το ουράνιο τόξο. Η στολή φορέθηκε από την ομάδα από το 1981 έως το 1993 αντικατοπτρίζοντας το μέγεθος της κρίσης του AIDS για την ομοφυλοφιλική κοινότητα.

Το Πανεπιστήμιο της Χαβάης είχε μια τεράστια ιστορία με το ουράνιο τόξο. Μέχρι το 2000, οι αθλητικές ομάδες του σχολείου ήταν γνωστές ως “Rainbow Warriors” . Τρία χρόνια μετά το όνομα επέστρεψε στη θέση του και η ομάδα “Rainbow Warriors” φορά συνήθως πράσινο και λευκό, όμως περιστασιακά εμφανίζεται και με τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Πιο πρόσφατα, μια ομάδα ποδοσφαίρου στην Ιταλία υιοθέτησε την ιδέα ενός 6χρονου για τη φανέλα της, που είχε ένα ουράνιο τόξο, ένα δελφίνι και μία μπάλα ποδοσφαίρου.
Δες και αυτό!