Συζήτηση στη Βουλή για τον πολύχρωμο τοίχο δημοτικού σχολείου

0
3
Στη Βουλή έφτασε το ζήτημα με τους πολύχρωμους τοίχους σε δημοτικό σχολείο στην περιοχή της Κορίνθου. Ήδη είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις των γονιών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά και την τοποθέτηση του Δημάρχου. 

Πριν δύο εβδομάδες έγινε μεγάλο θέμα η απόφαση ενός σχολείου να βάψει ένας μέρος του σχολείου στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η έντονη ομοφοβία όμως ξεπέρασε τη λογική και έτσι γονείς (και όχι μόνο) αντέδρασαν με το επιχείρημα της «προώθησης της ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδας» όπως είχε αναφέρει και ένας πατέρας.

Ο Δήμαρχος έχει ήδη τοποθετηθεί λέγοντας ότι τα 7 αυτά χρώματα είναι του ουράνιου τόξου και όχι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Βέβαια, δεν αποστασιοποιήθηκε από τις ομοφοβικές και τρανσφοβικές αντιδράσεις, παρά μόνο θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Δεν έφταναν μόνο αυτά όμως, το θέμα έφτασε μέχρι κα τη Βουλή. Με αφορμή ερώτηση του ακροδεξιού Βουλευτή των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκα, με θέμα «Προπαγάνδα υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας σε Δημοτικό Σχολείο», η υφυπουργός παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου ξεκαθάρισε με τη σειρά της ότι τα χρώματα είναι του ουράνιου τόξου και όχι της Pride σημαίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Αν πράγματι ενδιαφερόσασταν για την ουσία του θέματος, θα είχατε διαπιστώσει ότι το συγκεκριμένο γκράφιτι στο οποίο αναφέρεστε αναπαριστά το ουράνιο τόξο και όχι τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Θα είχατε δηλαδή, προσέξει, μετρήσει να πω, ότι το γκράφιτι έχει επτά χρώματα, όπως άλλωστε έχει και το ουράνιο τόξο. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ή με τις αγωνίες που φαίνεται ότι έχετε να έχετε ψάξει, ότι η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ έχει μόνο έξι χρώματα».

Στη συνέχεια, η ίδια είπε στον ακροδεξιό βουλευτή «να κάνει μια βόλτα έξω από μαγαζιά με σχολικά είδη, έτσι ώστε να αντιληφθείτε και ο ίδιος την άρρηκτη σχέση μεταξύ του ουράνιου τόξου και της παιδικότητας».

Βέβαια, μέχρι εδώ τουλάχιστον, η συζήτηση συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από μια εμμονή να αποδείξουν ότι πρόκειται για το ουράνιο τόξο, χωρίς να μιλάει κανείς για τις έντονα ομοφοβικές αντιδράσεις.

Η υφυπουργός ωστόσο τόνισε ότι το «εθνικό είναι συμπεριληπτικό» κα ότι «εθνική είναι η παιδιά που συμπεριλαμβάνει κάθε παιδί μας». Βλέπουμε μια έμμεση προσπάθεια να αποστασιοποιηθεί από τις ομοφοβικές δηλώσεις, βέβαια με έναν πολύ μετριοπαθή τρόπο, καθώς δεν έγινε καμία άμεση θετική αναφορά σε μια ενδεχόμενη ύπαρξη της Pride σημαίας σε σχολικούς τοίχους.

Ο Β. Στίγκας με τη σειρά του, απευθυνόμενος στη Δόμνα Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε γιατί δεν έβαψαν το σχολείο στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Συγκεκριμένα είπε: «Δεν ξέρω εσείς σε τι σχολείο πήγατε. Εγώ πήγα σε ένα απλό σχολείο, το οποίο δεν είχε ούτε κάγκελα ούτε μάντρες ούτε τίποτα. Είχε όμως φιλοπατρία, είχε μάθηση. Μέσα στην αίθουσα του σχολείου που πήγα, γιατί απ’ έξω πατάγαμε σε λάσπες για να μπούμε στις αίθουσες, είχε ελληνικές σημαίες παντού, είχε στους τοίχους τους ήρωες της Ελληνικής Επαναστάσεως, τον Ιωάννη Μεταξά και άλλους ήρωες. Το καταλάβατε; Αυτά είναι τα χρώματα, αυτές είναι οι εικόνες που πρέπει να έχει ένα παιδί. Πίσω σας είναι η ελληνική σημαία. Γιατί δεν έβαψαν το μπαλκόνι στα χρώματα της ελληνικής σημαίας; Τι σύμπτωση; Τι σύμπτωση;».

Πληροφορίες από ESOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.