Τρανσφοβικό παραλήρημα Τραμπ σχετικά με τον ορισμό της γυναίκας

233

Νέο τρανσφοβικό παραλήρημα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή τη φορά τον ρώτησαν «τι είναι γυναίκα» και βρήκε την ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά των τρανς αθλητριών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να ορίσει τη λέξη “γυναίκα” σε συνέντευξή του. Η αφορμή για την ερώτηση ήταν το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικάνοι πέρασαν τις τελευταίες εβδομάδες χλευάζοντας την υποψήφια δικαστή Κέτανι Μπράουν Τζάκσον επειδή αρνήθηκε να κάνει το ίδιο.

Τον Μάρτιο, η γερουσιαστής Μάρσα Μπλάκμπερν ζήτησε από την Τζάκσον να δώσει έναν ορισμό της έννοιας “γυναίκα” κατά την ακρόασή της για την επικύρωση του διορισμού της στη Γερουσία. Η Τζάκσον είπε: «Δεν μπορώ, όχι σε αυτό το πλαίσιο, δεν είμαι βιολόγος».

Οι δεξιοί την επικρίνουν έκτοτε, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν έχουν δώσει αξιόλογους ορισμούς. Έτσι, ο Piers Morgan αποφάσισε να ζητήσει από τον Trump να δώσει έναν ορισμό.

«Δεν πρόκειται να απαντήσω σε αυτό», είπε, πριν δώσει τελικά τη γεμάτη υπονοούμενα απάντησή του:

«Μια γυναίκα είναι… μια γυναίκα που κολυμπάει σε έναν συγκεκριμένο χρόνο και δεν είναι κάποιος που την κερδίζει κατά 38 δευτερόλεπτα. Κάποιος που δεν ήταν καν καλός κολυμβητής ως άντρας».

Ο Τραμπ αναφερόταν στην τρανς κολυμβήτρια του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Λία Τόμας. Η Τόμας κέρδισε τα 1.650 μέτρα ελεύθερο στο Zippy Invitational, με τη δεύτερη Άννα Καλαντάτζε να τερματίζει στην κούρσα 38 δευτερόλεπτα πίσω από την Τόμας. Η Thomas ολοκλήρωσε τον αγώνα σε περίπου 16 λεπτά.

Ο Τραμπ δεν είναι ο πρώτος Ρεπουμπλικανός που δίνει έναν κακό ορισμό της λέξης “γυναίκα”.

«Έχω μια πιο παραδοσιακή άποψη για το τι είναι γυναίκα: η σύζυγός μου», δήλωσε ο γερουσιαστής Thom Tillis (R-NC) στη Huffington Post νωρίτερα αυτό τον μήνα.

«Κάποια που μπορεί να γεννήσει ένα παιδί, μια μητέρα, είναι γυναίκα», απάντησε στην ίδια ερώτηση ο γερουσιαστής Josh Hawley (R-MO). «Κάποια που έχει μήτρα είναι γυναίκα. Δεν μου φαίνεται τόσο περίπλοκο».

Η βουλευτής Marjorie Taylor Greene (R-GA) είχε έναν από τους χειρότερους ορισμούς σε μια συγκέντρωση στη Τζόρτζια.

«Θα σας πω αμέσως τώρα τι είναι γυναίκα. Αυτή είναι μια εύκολη απάντηση», είπε. «Προερχόμαστε από το πλευρό του Αδάμ. Ο Θεός μας δημιούργησε με τα χέρια του. Είμαστε το αδύναμο φύλο. Αλλά είμαστε του συντρόφου μας, του συζύγου μας».

 

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.