Τρανσφοβικό κείμενο από στέλεχος του ΚΚΕ

Με αφορμή τη συζήτηση γύρω από το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, μέλος του πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ έγραψε ένα εξαιρετικά τρανσφοβικό κείμενο, σύμφωνα με το οποίο η φυλομετάβαση γίνεται αντιληπτή ως αποτέλεσμα του καπιταλισμού (εννοείται). 

Μετά τα περί «κατάργησης της μητρότητας και της πατρότητας» του Δημήτρη Κουτσούμπα, άτομα από τον χώρο του ΚΚΕ, συνεχίζουν να επιτίθενται στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Αυτήν τη φορά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μάκης Παπαδόπουλος, σε άρθρο του με τίτλο «Οι στόχοι του κεφαλαίου μεταμφιεσμένοι σε “ατομικά δικαιώματα” στην εποχή του “ίντερνετ των σωμάτων”», καταδικάζει αυτό που ονομάζει «δικαιωματισμό», και αναπαράγει μια σειρά από τρανσφοβικά επιχειρήματα.

Για τον ίδιο, οι πολλαπλές ταυτότητες είναι ένα εργαλείο το οποίο έχει στόχο να αποπροσανατολίσει τον (cis στρέιτ άνδρα) εργάτη από τον πραγματικό εχθρό: τον καπιταλισμό. Ποιο θα του πει άραγε, ότι τον καπιταλισμό συνοδεύει και η πατριαρχία, σύστημα που δεν φαίνεται να τον ενοχλεί τόσο πολύ.

Εκτός βέβαια του ότι είναι αντιεπιστημονικό, το κείμενο είναι και εξαιρετικά τρανσφοβικό. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι απόλυτα υγιή άτομα, όπως λέει, προχωρούν σε φυλομετάβαση χωρίς να «συντρέχουν ιατρικοί λόγοι (π.χ. προβλήματα διαφυλετικότητας)».

«Προβάλλεται, επίσης, και μάλιστα ως αυτονόητο δικαίωμα, η επιλογή της αναστολής της εφηβείας (ήβης) σε υγιή κορίτσια και αγόρια μέχρι να επιλέξουν το φύλο τους, με αυτονόητες παρενέργειες για την υγεία τους», προσθέτει.

Η λοατκιφοβία παντρεύεται με ένα γενικό ψεκασμένο αφήγημα περί μετατροπής του ανθρώπου σε ρομπότ – κάτι που γίνεται πραγματικότητα είτε μέσω εμφύτευσης τσιπ είτε φυσικά με τη φυλομετάβαση, όπως αναφέρει.

«Προβάλλονται ως δικαίωμα «αυτοδιάθεσης του σώματος» ο πλήρης μετασχηματισμός του υγιούς ανθρώπινου σώματος, η τεχνολογική παραβίαση κάθε βιολογικού περιορισμού, η μετατροπή του ανθρώπου σε έμβιο ρομπότ (cyborg)», γράφει.

Συνεχίζοντας στο ίδιο (ψεκασμένο) κλίμα, υποστηρίζει ότι άτομα με διαφορετική ταξική θέση, «τσουβαλιάζονται» ως ενιαία «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», αντί να συμμαχήσουν για το δίκιο του (cis στρέιτ άνδρα πάλι) εργάτη, αψηφώντας το δικό τους «δίκιο». Για τον ίδιο, δεν μπορείς να αγωνίζεται για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα χωρίς να είσαι μέρος της ευρωπαϊκής «ηγεσίας των ΛΟΑΤΚΙ» (δεν γνωρίζουμε ποια είναι αυτή).

«Η προώθηση της ταυτότητας φύλου, το δικαίωμα στη συνεχή φυλομετάβαση, οι μεταμοντέρνες θέσεις του “ατομικού αυτοπροσδιορισμού” και το τσουβάλιασμα ανθρώπων με διαφορετική ταξική θέση, πολιτικές απόψεις και εκφράσεις σεξουαλικότητας ως ενιαία “ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα”, αποτελούν επίσημη στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Γονικής Σχέσης (που αναγνωρίζει τη γονική σχέση του παιδιού με τρεις γονείς του ίδιου βιολογικού φύλου) έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή.

«Πλατφόρμες μαζικής ψυχαγωγίας, τύπου Netflix, βομβαρδίζουν με πανομοιότυπα μηνύματα και παρουσιάζουν όποιον τα αρνείται ως αντιδραστικό, θρησκόληπτο και φασίστα.

«Ισχυρά κέντρα των ΗΠΑ, όπως η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) και η Εθνική Πρωτοβουλία Βιοτεχνολογίας και Βιοκατασκευής, χρηματοδοτούνται αδρά για να δημιουργήσουν τον “Άνθρωπο 2.0”, ένα έμβιο ανθρωποειδές ρομπότ (cyborg), ένα ουδέτερο ανθρώπινο σώμα – βιολογικό εργαστήριο, που θα επιδέχεται απεριόριστες τεχνικές μεταβολές και άμεσες εντολές διακυβέρνησης. Όλα αυτά παρουσιάζονται με ανώδυνους όρους, όπως “σύγχρονη συμβίωση ανθρώπου και υπολογιστή”, υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Όσο κι αν προσπαθεί το ΚΚΕ να κάνει τον προοδευτικό μας «φίλο», με τον Γενικό Γραμματέα του να λέει catchy φράσεις που του δίνουν μια θέση στα χιουμοριστικά βιντεάκια του Luben, δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποδομήσει την ομοτρανσφοβία που το διακατέχει. Αντιθέτως, χρησιμοποιεί την ίδια κακοποιητική ρητορική που χρησιμοποιεί και η Ακροδεξιά. Μήπως δεν είναι τόσο αντικαπιταλιστές όσο επιθυμούν να είναι τελικά;

Ο εχθρός για εμάς δεν είναι ένας, κι όσο οι αγαπητοί μας «σύντροφοι» δεν το αντιλαμβάνονται, θα μας έχουν απέναντί τους, όπως μας έχουν και οι δεξιοί ομοϊδεάτες τους.

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.
Δες και αυτό!