Τρανσφοβική επίθεση στο Μοσχάτο – κάλεσμα για παρέμβαση στη γειτονιά

15/06/2021

Τρανσφοβική επίθεση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/6 στο Μοσχάτο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα δέχτηκε επίθεση με πρόφαση την φθορά ιδιωτικής περιουσίας. Επίσης, το περιστατικό έγινε σε ώρα αιχμής και δημόσια θέα.

Ως απάντηση στην επίθεση έχει προγραμματιστεί από την ομάδα νέων Campo Rosso παρέμβαση στη γειτονιά που έγινε η επίθεση, σήμερα στις 7μ.μ. στον ΗΣΑΠ Μοσχάτου.

Σύμφωνα με το σχετικό κάλεσμα:

“Καθημερινά γνωστοποιούνται όλο και περισσότερες παραβιαστικές συμπεριφορές σε βάρος θηλυκοτήτων, κάτι το οποίο δεν μας ξαφνιάζει γιατί τα περισσότερα από εμάς το βιώνουμε κάθε μέρα. Τα παραβιαστικά βλέμματα, τα σεξιστικά/ομοφοβικά/τρανσφοβικά σχόλια, τα αγγίγματα ακόμα και τα ψιθυρίσματα.

Την Τρίτη, για ακόμα μία φορά η προστασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας μετρούσε παραπάνω από την ανθρώπινη ζωή και το δημόσιο εξευτελισμό. Ένα γεγονός το οποίο δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει καθώς όλ@ μας θυμόμαστε και δεν ξεχνάμε τη δολοφονία της Zackie .

Σε μια περίοδο όπου παρατηρείται μια συντηρητική στροφή της κοινωνίας κάποιες ζωές θεωρούνται αόρατες και η αξία της ζωής τους μετράει λιγότερο από την ιδιωτική περιουσία.
Εμείς θεωρούμε ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να εξαλειφθούν και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτιάξουμε τις γειτονιές μας ανοιχτές και ασφαλείς για όλα μας. Η απάθεια και η σιωπή σε παραβιαστικά περιστατικά και το «κοίτα τη δουλειά σου» όχι μόνο δεν αποτελεί για εμάς στάση ζωής, αλλά κάνει πλάτες στους θύτες κάθε περιστατικού. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη βία και τέτοιου είδους επιθέσεις.

Για εμάς οι γειτονιές μας, οι πλατείες μας, τα πάρκα μας, μας χωράνε όλα. Αυτοί που δε χωράνε είναι οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι ομοφοβικοί, οι τρανσφοβικοί, οι σεξιστές. Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο κάθε ένα από εμάς που φοβάται, που απειλείται, που το τρομοκρατούν. Τις γειτονιές μας δεν θα τις αφήσουμε στα χέρια κανίβαλων και παραβιαστικών σκουπιδιών, αλλά θα τις μετατρέψουμε σε συμπεριληπτικές περιοχές που καμία και κανένα μας δεν θα φοβηθεί να ξαναπερπατήσει μόνο του στο δρόμο”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!