Ένα τρανς 13χρονο αγόρι έκανε coming out με έναν πολύ δημιουργικό και συγκινητικό τρόπο. Η συγγραφέας Amanda Mancino-Williams αποκάλυψε στο Twitter ότι ο γιος της αποφάσισε να γράψει ένα μικρό βιβλίο, που να εξηγεί ότι ήταν τρανς αγόρι και της το έδωσε κάτω από την πόρτα της.

«Πήρα ένα σημείωμα από το 13χρονο παιδί μου απόψε, κάτω από την πόρτα μου» , έγραψε η Mancino-Williams στο Twitter, σημειώνοντας ότι ήταν κάτι που κάνουν τα παιδιά της, όταν «έχουν κάτι σημαντικό να πουν» και ήταν όντως κάτι σημαντικό.

«Αγαπητή μαμά,

Δημιούργησα ένα εξαιρετικά μικρό βιβλίο για να σου πω κάτι.

«Αυτή είναι μια κόρη (dot-er/)» , έγραψε, με ένα σχέδιο (σε πουαντιγιστικό στυλ σχεδίου με κουκκίδες) ενός κοριτσιού.

«Αυτός είναι ένας γιος (sun)» , συνέχισε η ιστορία.

{*Η λέξη “daughter” σημαίνει “κόρη” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο, όπως και το “dot-er”, το οποίο περιέχει μέσα του τη λέξη “dot” που σημαίνει κουκκίδα. Ομοίως, το “son” σημαίνει “γιος” στα αγγλικά, και προφέρεται το ίδιο όπως και η λέξη “sun”, που σημαίνει “ήλιος”}

«Αρχικά αναμενόταν να είμαι καλλιτέχνης, που ειδικεύτηκε στον πουαντιγισμό, αλλά ανακάλυψα ότι το να είμαι μπάλα αερίου μου ταιριάζει καλύτερα.» 

Ο γιος της Mancino-Williams, στη συνέχεια εξήγησε τις διαφορές μεταξύ μίας κουκκίδας ή μίας κόρης (dot-er/daughter) και ενός γιου ή ενός ήλιοτ (son/sun), αναφέροντας τον περιοδικό πίνακα στοιχείων, για να δείξει ότι ήταν πραγματικά ήλιος (και γιος της), και όχι μία κουκκίδα ή κόρη.

Τελείωσε το σύντομο αριστούργημά του γράφοντας:

‘”Ενα – είμαι τρανς αγόρι. Δύο – αισθάνομαι πολύ cringey τώρα.” 

Επίσης, στην τελευταία σελίδα υπήρχε μια ένα σχέδιο ενός ακτινοβόλου και χαμογελαστού ήλιου με μάτια ανοιχτά σα να βλέπει τον κόσμο εκ νέου.

Η υπερήφανη μαμά Mancino-Williams χαρακτήρισε το σύντομο, συγκινητικό βιβλίο του γιου της «ένα φανταστικό δώρο για όλα/ες/ους μας» και αποκάλυψε ότι ο γιος της ήθελε να μοιραστεί τη δημιουργία του για «να εμπνεύσει και άλλα άτομα να είναι ο εαυτός τους.»

«Απλά ήθελα να πω ευχαριστώ σε όλα/ες/ους εσάς, που έχετε στείλει λόγια χαράς, υποστήριξης και καλοσύνης», έγραψε. «Τα διαβάζουμε μαζί και είναι ένα πρωινό με χίλια χαμόγελα. Αγάπη σε όλα/ες/ους.”