Η χθεσινή καθημερινή πρωινή εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” που παρουσιάζει η Ζήνα Κουτσελίνη, καταπιάστηκε με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, του 12χρονου κοριτσιού, στην υπόθεση κυκλώματος παιδοβιαστών. Όπως αναφέρει το “αποκλειστικό ρεπορτάζ” της εκπομπής, με εντολή της ΓΑΔΑ το κορίτσι εξετάστηκε από δύο ιατροδικαστές που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τους κ. Κάτσιο και Σακελλαρίδη, ενώ παρακολουθείται από την παιδοψυχολόγο της ασφάλειας, κ. Κωνσταντίνα Κωστάκου.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, που μεταδίδει το ρεπορτάζ, τονίζοντας ότι προκειται για “αποκλειστικό”, συνεργάτης της εκπομπής, θεώρησε σωστό να μεταδόσει πληροφορίες σχετικά με τα γεννητικά όργανα του 12χρονου παιδιού, με το αν έχει, ή όχι διαρρυχθεί ο παρθενικός της υμένας, και άλλες λεπτομέρειες.

Αλήθεια, η ΕΣΗΕΑ πού είναι;

Με όλους αυτούς τους ειδικούς, και τις υπηρεσίες γύρω από το ανήλικο κορίτσι, το οποίο, όπως δείχνουν τα πράγματα δεν έχει κάποιο οικογενειακό ή συγγενικό προστατευτικό πλαίσιο γύρω του, δε βρέθηκε ένας “ειδικός” από αυτές και αυτούς που το παρακολουθούν, για να σταματήσει την αναλυτική αναπαραγωγή των πληροφορίων των ευρυμάτων, για χάρη του “αποκλειστικού ρεπορτάζ” και του “σοκ” που θα προκαλέσουν στο κοινό, οι προσωπικές πληροφορίες, που θα έπρεπε να παραμένουν απόρρητες για την προστασία του παιδιού;

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Πέτρος Κουσουλός έχει δική του εφημερίδα που κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, και διατηρεί ενημερωτικό site με “πολλά αποκλειστικά θέματα.”

Εδώ δε θα αναπαράγουμε τα όσα ειπώθηκαν για το κορίτσι στο “αποκλειστικό ρεπορτάζ” της ομάδας των συνεργατών της κ. Κουτσελίνη. Αφήνουμε το σχόλιο της Έλενας-Όλγας Χρηστίδη, ψυχολόγου PhD(c), Επιστημονικά Υπεύθυνης Orlando LGBT+ σχετικά με το περιστατικό, και τα συμπεράσματα δικά σας. Το σχετικό απόσπασμα της χθεσινής εκπομπής υπάρχει στο site του καναλιού, για όποιο άτομο επιθυμεί να διασταυρώσει τις πληροφορίες και έχει το στομάχι να το δει, ωστόσο, εμείς δε θα αφήσουμε το link για ευνόητους λόγους.

Δεν θέλω μόνο την ΕΣΗΕΑ και ατομικότητες στα σόσιαλ, θέλω κάθε περσόνα δικαιωμάτων και όσες περισσότερες οργανώσεις και συνελεύσεις γίνεται να βγουν αύριο και να θέσουν ένα όριο για το πώς διαχειρίζονται τα ΜΜΕ την υπόθεση του πολλαπλά βιασμένου παιδιού.

Να ζητήσουν να απολογηθεί, ή αλλιώς να απολυθεί ο δημοσιογράφος, που σήμερα έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης γεννητικών οργάνων της 12χρονης, είπε για το αν και πώς έχει διαρραγεί ο παρθενικός υμένας και για το πώς μοιάζει ο κόλπος της ζωντανά στην τηλεόραση.
Ο δημοσιογράφος λέγεται Πέτρος Κουσουλός και η επικίνδυνη παρέα συνεργατών που άκουγαν όσα έλεγε βγάζοντας επιφωνήματα φρίκης και χωρίς να τον σταματούν ήταν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη.
Αν καταλαβαίνουμε πού φτάνουμε, 2 χρόνια τώρα μέσα στην δίνη ενός ελληνικού metoo και απανωτών γυναικοκτονιών, αν αντιμετωπίσουμε αυτά τα αίσχη ως απλές γραφικότητες.
Με ένα κορίτσι (από τα πολλά) βιασμένο πολλαπλά και χωρίς κανένα ισχυρό στενό κοινωνικό περιβάλλον να το προστατέψει από αυτόν τον κανιβαλισμό.
Έχει αξία αυτό το κορίτσι.
Κι ας μην έχει τον Κούγια απέναντί της να εκφοβίζει σε ένα δικαστήριο για να μας συσπειρώσει και να μας κάνει να αναλύουμε περί επανατραυματισμών.
Η ζωή της έχει αξία.
Θα κλείσουν τα στόματά τους.
Μας λερώνουν και είναι επικίνδυνοι.
Είναι ευθύνη όλων μας. Δική μας”