Έρχονται νέες συλλήψεις για τουλάχιστον άλλους δέκα παιδοβιαστές

12/10/2022
από
παιδοβιαστές
παιδοβιαστές

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκληρώθηκε η ταυτοποίηση για τουλάχιστον 10 ακόμη άτομα με την έρευνα να συνεχίζεται για τα 200 και πλέον άτομα που είχαν εκφράσει διαδικτυακά το ενδιαφέρον να πληρώσουν για να βιάσουν το ανήλικο κορίτσι.

Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, έγινε επίδειξη φωτογραφιών από τις ταυτότητές τους στην 12χρονη η οποία φέρεται να αναγνώρισε τουλάχιστον 10 άτομα και έτσι θα ακολουθηθεί η διαδικασία για την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης, οπότε σύντομα αναμένονται νέες και μαζικές συλλήψεις, με την έρευνα να συνεχίζεται για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση και τυχόν άλλων δραστών.

Στην ανακρίτρια Μίχος και Σοφιανίδης

Το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκαν ο Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης που φέρεται να πλήρωσε τον 53χρονο για να έρθει σε επαφή με το κοριτσάκι.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για όσα τους καταλογίζονται με τον 53χρονο να καλείται να δώσει εξηγήσεις για βαρύτατες κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος του.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του, κατηγορείται για:

  • βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
  • διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, εμπορία ανθρώπων και νόμο περί όπλων.

Ο Ηλίας Μίχος φέρεται να προσέρχεται στον Ανακριτή χωρίς συνήγορο με μία δικογραφία που βρίθει στοιχείων σε βάρος του, μεταξύ των οποίων απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και καταθέσεις. Για την υπεράσπιση του κατηγορούμενου θα διοριστεί αυτεπάγγελτα από τον ανακριτή δικηγόρος.

Εφόσον αποδεχθεί τον διορισθεντα συνήγορο ο Μίχος, θα πρέπει να δοθεί χρόνος για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο δικηγόρος.

Ωστόσο, σήμερα, εκπνέει το όριο των πέντε ημερών που μπορεί να κρατείται χωρίς απολογία, οπότε ο Μίχος ή θα συναινέσει για την παράταση της κράτησής του αν ζητήσει προθεσμία ο δικηγόρος ή θα απολογηθεί χωρίς δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας, δρούσε μεθοδικά κυρίως μέσω του διαδικτύου με προφίλ που φαίνονταν να ανήκαν στη 12χρονη, τα οποία στην πραγματικότητα διαχειριζόταν ο ίδιος.

Καταγγελίες του θείου και της γιαγιάς της 12χρονης

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την υπόθεση του βιασμού της 12 χρονης στον Κολωνό. Όπως είπε ο θείος της μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ανάμεσα σε όσους καλούσαν κι έστελναν μηνύματα στη μικρή ήταν κι ένα ζευγάρι.

“Το έβλεπα ταραγμένο το παιδί, φοβισμένο, νόμζα ναρκωτικά.. Εψαξα τα πράγματά του, έψαξαν και οι γονείς του, τίποτα. Μας είπε προχθές οτι το απείλησε με ένα πιστόλι που είχε: “θα σε σκοτώσω και εσένα και την οικογένεια και θα πεινάσετε. Εμένα δεν με πιάνει κανένας, να το ξέρεις, έχω επαφές“. Έτσι μας είπε η μικρή. Γιατί δεν είναι και σε καλή κατάσταση το μικρό (….). Η αδερφή μου της πήρε το κινητό, χτύπαγε συνέχεια, το άρπαξε και είδε 240 άτομα και δεν είναι μόνο το site που λένε. Στο Facebook εκτός από το κανονικό της προφίλ που την έχω κι εγώ μέσα σαν… που λέγεται, είχε φτιάξει να μοιάζει και με 16 -17 χρόνων, με φίλτρα και αυτά” είπε ο θείος της 12χρονης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια αποκάλυψε οτι :

Βλέπω έναν- δυο μαντράχαλους, μεγάλους, 60,59. Τους απείλησα. ‘Τι θες εσύ με το μικρό;’, ΄Ποιο μικρό; Δεν είναι 17;’. “Και 17 να ήταν” λέω “που την ξέρεις;”, ‘Ο ψηλός λέει,’Ποιος ψηλός;’. Το έκλεισαν το προφίλ τους εντελώς. E και μετά τα πήγαμε στην αστυνομία εμείς αυτά για να βγει το κύκλωμα, περιμέναμε 3 εβδομάδες, σχεδόν ένα μήνα.

Αναφορικά με τα μηνύματα που έστελναν στο κοριτσάκι ο θείος της είπε:

“Πότε θα έρθεις μωρό μου, αγάπη μου”, ό,τι στέλνουν σε μια μεγάλη γυναίκα. ‘Κάνεις καλό σεξ;’. Μετά έστειλε ένας πατρεμένος και μίλαγε και η γυναικα του μαζί! Το σηκώνω εγώ στο Messenger, ακούω μια γυναίκα, λέει: ‘Ελα κορίτσι μου”, μόλις ακούν εμένα το έκλεισε κατευθείαν”.

Ο θείος είπε έπισης οτι η μικρή ήταν φοβισμένη, καθώς το είχε απειλήσει ο Μίχος. “Εχουμε ταραχτεί όλοι. Δεν είναι καν 12 το παιδί, δεν είχε καν ανεπτυγμένο” είπε μεταξύ άλλων ο θείος της μικρης. Πρόσθεσε οτι την παρακολουθούν τρεις ψυχολόγοι οι οποίοι έιπαν στην οικογένεια να μην βλέπει καν τηλεόραση.

Γιαγιά 12χρονης: Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με τα αδέλφια της

Μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 η γιαγιά του παιδιού αφού είπε οτι η σύζυγος του 53χρονου έδινε στην οικογένεια του 10.000 ευρώ για να “κουκουλώσουν” την υπόθεση, αποκάλυψε οτι ο 53χρονος ζητούσε από την 12χρονη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και από τα μικρότερα αδελφάκια της.

“Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι ‘να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες’, ‘να βγάλεις φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις‘, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει”, είπε η γιαγιά του κοριτσιού.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: “Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε κι από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες. Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός”.

“Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, ‘πονάει το κεφάλι μου, πονάει η κοιλιά μου, πονάει εκείνο’… Τί έχεις παιδί μου;. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, ‘μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί’. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά” είπε επίσης η γιαγιά.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!