Εννέα πρώην και ένας νυν υπάλληλος δήλωσαν στο BuzzFeed News ότι “το χαρούμενο πρόσωπο της εκπομπής είναι ψεύτικο και συμβαίνει μόνο όταν οι κάμερες είναι ανοιχτές”.

Οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν απολύσεις ανθρώπων, που ήθελαν να παρευρεθούν σε μια κηδεία ή να πάρουν ιατρική άδεια, ενώ υπήρχαν καταγγελίες για ρατσιστικές συμπεριφορές. Άλλοι, πάλι, ισχυρίστηκαν ότι οι διευθυντές της εκπομπής έδωσαν εντολή στους κατώτερους υπαλλήλους να μην μιλήσουν στην DeGeneres εάν την δουν στο γραφείο.

Συνολικά, το πρώην προσωπικό κατηγόρησε τους διευθυντές και τους παραγωγούς για τοξικότητα, αλλά τόνισε ότι μιας και το όνομα της DeGeneres είναι στην εκπομπή, η ίδια «πρέπει πραγματικά να αναλάβει περισσότερη ευθύνη».

Η οικοδέσποινα έχει δει τη φήμη της να μειώνεται καθώς κάποιοι καλεσμένοι της και μέλη του συνεργείου της την κατηγορούν για κακή συμπεριφορά.

Με τα χρόνια, διασημότητες, πρώην υπάλληλοι και θεατές έχουν αφήσει αιχμές για τη διάσημη κωμικό.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα ο Κέβιν Τ Πόρτερ, ένας από τους πρώην υπαλλήλους της, ο οποίος την περιέγραψε στο Twitter ως «έναν από τους πιο κακούς ανθρώπους εν ζωή».

https://twitter.com/KevinTPorter/status/1241049881688412160?s=20

 

«Οι άνθρωποι επικεντρώνονται στις φήμες για το ότι η Έλεν είναι μοχθηρή, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα», ανέφερε ένας άλλος υπάλληλος. «Το ζήτημα είναι αυτοί οι τρεις εκτελεστικοί παραγωγοί της εκπομπής, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους και βγάζουν αυτό το αίσθημα εκφοβισμού και κακίας».

«Νομίζω ότι οι εκτελεστικοί παραγωγοί που την περιβάλλουν, της λένε ότι τα πράγματα πάνε καλά, όλοι είναι χαρούμενοι», ισχυρίστηκε ένα άλλο μέλος του προσωπικού. «Κι εκείνη απλά το πιστεύει, όμως είναι ευθύνη της να το ξεπεράσει αυτό».

Μια μαύρη γυναίκα που δούλευε στην εκπομπή περιέγραψε ενάμισι χρόνο ρατσισμού με στόχο την ίδια. Όταν προσλήφθηκε ένας παραγωγός  είπε γι ‘αυτήν και έναν άλλο Μαύρο υπάλληλο: “Ελπίζω να μην σας μπερδεύουμε“.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ένας από τους κύριους συγγραφείς της εκπομπής δήλωσε ότι γνωρίζουν μόνο τα ονόματα των λευκών υπαλλήλων.

Σε περιόδους που υπερασπίστηκε τον εαυτό της ενώπιον των λευκών αφεντικών της, χαρακτηρίστηκε ως «[politically correct] police».

Αφού έφυγε από το σόου μετά από μια διαφωνία αναφορικά με την αμοιβή της- ένα λευκό μέλος του προσωπικού έπαιρνε περισσότερα από αυτήν για να κάνει την ίδια δουλειά, δήλωσε – ένας λευκός διευθυντής προσπάθησε ακόμη και να επανορθώσει εν μέσω του κινήματος Black Lives Matter.

«Νιώθω θυμωμένη για τον τρόπο με τον οποίο μου φέρονταν», ανέφερε, «και θα υποστηρίζω πάντοτε τους Μαύρους, τους Αυτόχθονες, τους Λατίνους και τους Ασιάτες, ανεξάρτητα από το αν βρίσκονται γύρω μου».

Σε μια δήλωση στο BuzzFeed, οι παραγωγοί του The Ellen DeGeneres Show, Ed Glavin, Mary Connelly και Andy Lassner, δήλωσαν: “Κατά τη διάρκεια σχεδόν δύο δεκαετιών, 3.000 επεισόδιων και συνεργασίας με περισσοτερα από 1.000 άτο,α προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα ανοιχτό, ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας. Είμαστε πραγματικά θλιμμένοι και λυπούμαστε που μάθαμε ότι έστω κι ένα άτομο στην οικογένεια παραγωγής μας έχει αρνητική εμπειρία.”

“Για την ιστορία, η καθημερινή ευθύνη του σόου της Έλεν εναπόκειται αποκλειστικά σε εμάς. Τα παίρνουμε όλα αυτά πολύ σοβαρά και συνειδητοποιούμε, ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα και δεσμευόμαστε να τα κάνουμε και θα τα κάνουμε”.