Ρατσιστική επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στις 23/09 στην Κατερίνη με κίνητρο την ταυτότητα φύλου.

Όταν μια τρανς θηλυκότητα και ένα non binary άτομο περπατούσαν στην πόλη, παρατήρησαν πως ομάδα εφήβων, ηλικίας 15- 16 ετών, τους ακολουθούσε με απειλητικές προθέσεις. Η ομάδα που αρχικά αποτελείτο από 5-6 άτομα, συνενώθηκε με μεγαλύτερη ομάδα υπερτριπλασιάζοντας τον αριθμό της, και επιτέθηκε στα δύο άτομα αρχικά λεκτικά και στη συνέχεια, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, παρουσία μαρτύρων.

Θύτες και θύματα οδηγήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Το κορίτσι, που εκπροσωπείται από την εξειδικευμένη σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα δικηγόρο, Αγγελική Σουγλέ κατέθεσε μήνυση εναντίον των κακοποιητών του.

Μέλος της ομάδας όμως της ανταπάντησε μηνύοντάς την προσχηματικά όπως η ίδια ισχυρίζεται. Συγκεκριμένα ο κακοποιητής της, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια φρόντισε να την ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας λαβή απ’ το κεφάλι προκειμένου με τους συνεργούς του να την χτυπήσουν, φαίνεται πως ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε ο ίδιος εξύβριση και σωματικές βλάβες.

Παρά το γεγονός πως η επίθεση έχει καταγραφεί σε βίντεο και έλαβε χώρα μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και περίοικων, οι οποίοι μάλιστα κατέθετουν σχετικά, οι κατηγορίες του φερόμενου ως θύτη οδήγησαν στην κράτηση της τρανς κοπέλας με αποτέλεσμα εκείνη να στερηθεί για ώρες την πρόσβασή της τόσο στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, όσο και στις υπηρεσίες υγείας για την φροντίδα των τραυμάτων της καθώς και τις ορμόνες της, τις οποίες μετά από υπόδειξη της ίδιας έλαβε αφού αναγκάστηκε να στείλει αστυνομικούς στο σπίτι της.

Αναμένεται τις προσεχείς ημέρες να δηλωθεί παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας από πλευράς των ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που δέχτηκαν την επίθεση.