Το X επιτρέπει πλέον επίσημα το πορνό

05/06/2024
από
Το X επιτρέπει πλέον και επισήμως το περιεχόμενο για ενήλικες στην πλατφόρμα – και η γκέι πλευρά του Twitter είναι ενωμένη και ρωτάει ποιοι ήταν οι περιορισμοί που ίσχυαν πριν.

Χθες δόθηκε μια επίσημη ενημέρωση για τους κανόνες που αφορούν στο περιεχόμενο για ενήλικες, στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στις κατευθυντήριες γραμμές και τις πολιτικές της πλατφόρμας, η οποία ανήκει στον Έλον Μασκ.

Η ενημέρωση ανέφερε ότι από τον Μάιο του 2024, η πλατφόρμα πιστεύει ότι «οι χρήστες θα πρέπει να μπορούν να δημιουργούν, να διανέμουν και να καταναλώνουν υλικό που σχετίζεται με σεξουαλικά θέματα, εφόσον αυτό παράγεται και διανέμεται με συναίνεση».

Η δήλωση συνεχίζει: «Η σεξουαλική έκφραση, είτε οπτική είτε γραπτή, μπορεί να είναι μια νόμιμη μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Πιστεύουμε στην αυτονομία των ενηλίκων να ασχολούνται και να δημιουργούν περιεχόμενο που αντανακλά τις δικές τους πεποιθήσεις, επιθυμίες και εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με τη σεξουαλικότητα.

«Εξισορροπούμε αυτήν την ελευθερία περιορίζοντας την έκθεση περιεχομένου ενηλίκων σε παιδιά ή ενήλικες χρήστες που επιλέγουν να μην το δουν», αναφέρει η σελίδα.

Το περιεχόμενο για ενήλικες ορίζεται ως «συναινετικά παραχθέν και διανεμηθέν υλικό που απεικονίζει γυμνό ή σεξουαλική συμπεριφορά ενηλίκων, το οποίο είναι πορνογραφικό ή προορίζεται για την πρόκληση σεξουαλικής διέγερσης», και, ενώ η επίσημη αλλαγή άργησε να έρθει, οι χρήστες έχουν αρχίσει να ρωτούν τι ακριβώς έχει αλλάξει.

«Ήταν ανεπίσημο πριν; Όλοι γνωρίζουμε ότι το περιεχόμενο για ενήλικες υπάρχει εδώ και αιώνες», έγραψε ένα άτομο.

Κάποιος άλλος ρώτησε: «Για μισό λεπτό, αν δεν επιτρεπόταν πριν… τότε σε τι έχω βάλει σελιδοδείκτη και τι βλέπω στην ιδιωτική μου ζωή;»

«Σε άλλα νέα, το gmail ανακοινώνει ότι μπορείτε πλέον να στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην πλατφόρμα», αστειεύτηκε ένα άλλο άτομο.

Ένας άλλο είπε: «Αυτό είναι καινούργιο; Λαμβάνω ανεπιθύμητο πορνό εδώ και χρόνια», ενώ κάποιος άλλος σχολίασε: «Το να επιτρέπει ο Έλον Μασκ στους χρήστες να δημοσιεύουν περιεχόμενο για ενήλικες στο X χωρίς να ξεφορτωθούν πρώτα τα bots, είναι ίσως η χειρότερη ιδέα στην ιστορία των ιδεών».
Δες και αυτό!