Το βρετανικό Big Brother ερευνά τρανσφοβικό περιστατικό

03/11/2023
από
Έρευνα ξεκίνησε το Big Brother του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά από ισχυρισμούς ότι ένα άτομο έκανε «τρανσφοβικά σχόλια» με στόχο την Hallie, η οποία αποχώρησε πριν λίγες μέρες.

Ενώ παρακολουθούσαν το 24ωρο livestream του ριάλιτι το περασμένο Σαββατοκύριακο, ορισμένοι τηλεθεατές ισχυρίζονται ότι άκουσαν έναν από τους συγκατοίκους, τον Paul να κάνει ένα τρανσφοβικό «αστείο», μετά την αποχώρηση της Hallie, χρησιμοποιώντας ένα αποκριάτικο διακοσμητικό σκελετό.

Εκπρόσωπος του Big Brother δήλωσε στο Digital Spy: «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το υλικό μετά από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενώ η διαδικασία αυτή συνεχίζεται, αυτή τη στιγμή δεν έχουμε βρει ακόμη αναφορές σε σημείο στο οποίο ο σκελετός συγκρίνεται με την πρώην συγκάτοικο Hallie, ούτε τρανσφοβικά σχόλια».

Η Hallie, η οποία ήταν η τρίτη συγκάτοικος που αποβλήθηκε από το σπίτι του Big Brother, έκανε coming out ως τρανς γυναίκα τις πρώτες ημέρες του ριάλιτι.

Big Brother housemate Hallie.

Η 18χρονη έγινε η αγαπημένη των θαυμαστών της σειράς, καθώς «εκπαίδευε» τους λιγότερο ενημερωμένους συμπρωταγωνιστές της και τους τυχόν περίεργους τηλεθεατές, σε θέματα της τρανς ταυτότητας.

Ωστόσο, έφυγε μετά από ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα.

Οι συγκάτοικοί της Hallie σοκαρίστηκαν που έφυγε τόσο νωρίς, με τις φίλες της Olivia και Kerry να ανησυχούν ότι η 18χρονη μπορεί να αποβλήθηκε επειδή είναι τρανς.

«Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν προκατάληψη απέναντι σε ορισμένα πράγματα», τόνισε η Olivia.

«Απλά νομίζω ότι πραγματικά βάζει σε μια προοπτική το πόσοι άνθρωποι κάθισαν στο σπίτι και επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να ξεφορτωθούν κάποιο άτομο».

Άλλοι συγκάτοικοι, όπως η Jenkin και η Chanelle, διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι το γεγονός ότι η Hallie είναι τρανς δεν είχε «καμία σχέση με την ψηφοφορία» και ότι όλοι στο σπίτι ανήκουν «σε μια μειονότητα».

Με τη σειρά της η Hallie σχολίασε τους φόβους των φίλων της, λέγοντας ότι θα πληγωνόταν πολύ αν η τρανσφοβία είχε συμβάλει στην αποβολή της.

Η ίδια δήλωσε στο PinkNews σε αποκλειστική συνέντευξή της: «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο στον λόγο που ψηφίστηκα προς αποχώρηση, επειδή υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν τους αρέσει ο τρόπος που ζω τη ζωή μου και δεν τους αρέσουν τα τρανς άτομα.

@pinknews

“I don’t like how Jenkin and Chanelle shut it down.” BigBrother’s third evictee #Hallie exclusively told #PinkNews what she thinks about the possibility anti-trans voters targeted her last week. Her housemate Olivia questioned if Hallie being transgender was the reason why she was voted out instead of Dylan or Trish, which was shut down by some of the other housemates. #bbuk#bigbrother#bbhallie#hallieclarke#trans#lgbtnews @Miss hallie

♬ original sound – PinkNews 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️

«Είναι φρικτό να σκέφτεσαι ότι γι’ αυτό με ψήφισαν».

Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ήταν καταπληκτικό που η Olivia το ανέφερε αυτό, γιατί έφερε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση. Δεν μου αρέσει το πώς η Jenkin και η Chanelle το είχαν αποκλείσει τελείως, γιατί δεν ξέρουν.

«Μπορεί να έπαιξε μεγάλο ρόλο στο λόγο που ψηφίστηκα, γιατί όλοι ήταν σοκαρισμένοι. Δεν αρνούμαι ότι έγινε έτσι, αλλά δεν θα ήθελα να πιστεύω ότι η τρανσφοβία έπαιξε όντως κάποιο ρόλο».
Δες και αυτό!