Το “Velma” γίνεται καλύτερο σε κάθε επεισόδιο | Παρά το μίσος

01/02/2023
από
Velma
Velma

Μην πιστεύετε το μίσος. Μετά από έξι επεισόδια, το “Velma” του HBO Max είναι, ξεκάθαρα, μια πολύ καλή σειρά. 

Τα επεισόδια πέντε και έξι της αμφιλεγόμενης -και πολύ μισητής- σειράς κινουμένων σχεδίων “Velma” έδειξαν ακόμη περισσότερο, ότι όσα άτομα μισούν τη σειρά είναι στην καλύτερη περίπτωση άστοχα, και στη χειρότερη, κακόβουλα και παραπλανητικά.

Τα δύο επεισόδια, που προώθησαν την πλοκή της σειράς, επικεντρώθηκαν στη Daphne, σε μία προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο των γονιών της. Οι φανς της αρχικής σειράς, που τους αρέσει το μυστήριο, θα λατρέψουν αυτά τα επεισόδια. Είδαμε, επίσης, το χαμένο μέλος της ομάδας, Scooby Doo, ο οποίος σε αυτή τη σειρά δανείζει το όνομά του στο S.C.O.O.B.I., (Special Covert Operations Brain Initiative) ένα μυστικό έργο, που εργάστηκε από την τρελή επιστήμονα γιαγιά, Norville.

Με όλα τα μυστικά που αποκαλύπτονται σε αυτό το επεισόδιο, το “Velma” παίρνει φωτιά και γίνεται μία από τις πιο διασκεδαστικές και συναρπαστικές εβδομαδιαίες σειρές. Όλα συνδυάζονται με όλο και πιο διασκεδαστικό και έξυπνο τρόπο. Όσο περισσότερο γνωρίζουμε τους χαρακτήρες, τόσο περισσότερο τους αγαπάμε. 

Προκαλεί έκπληξη αυτό το μίσος και η κριτικη για το “Velma”. Την τελευταία δεκαετία έχουμε δει δεκάδες πραγματικά, ας πούμε όχι καλές, σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες – αλλά αυτή δεν είναι μία από αυτές. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, όπως οι “Big Mouth”, “Rick and Morty”, “Solar Opposite”s και “American Dad” είναι όλες πολύ πιο δύσκολες στην παρακολούθηση από το “Velma”. Αλλά, αυτές οι σειρές έχουν απλά αγνοηθεί, ενώ το “Velma” έχει μισηθεί με πάθος. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αυτής της σειράς από τις άλλες; Ο κόσμος πιστεύει ότι αυτή η σειρά δημιουργείται από μια καστανή γυναίκα, που της αρέσει να μιλάει. Και αναζητούν οποιαδήποτε δικαιολογία για να μισήσουν μια τέτοια γυναίκα.

Η Mindy Kaling, η οποία υπηρετεί ως εκτελεστική παραγωγός, και εκφράζει τη φωνή του κύριου χαρακτήρα, έχει δεχτεί μεγάλο μίσος για τη σειρά, παρά το γεγονός ότι δεν τη δημιούργησε, δεν σχεδίασε τους χαρακτήρες, και δεν έγραψε τα επεισόδια.

Ίσως, αν οι άνθρωποι μπορέσουν να ξεπεράσουν το μίσος τους για την Kaling (για το οποίο σίγουρα υπάρχουν κάποιες δίκαιες επικρίσεις), μπορούν πραγματικά να παρακολουθήσουν τη σειρά, για αυτό που είναι, και τελικά να βρουν τον εαυτό τους να απολαμβάνει ένα απόγευμα γεμάτο γέλια, queerness και εφηβικά μυστήρια. Κάθε Πέμπτη απόγευμα, όταν βγαίνουν νέα επεισόδια.

Το ΛΟΑΤΚΙ+ Twitter εκστασιάζεται που η Velma είναι λεσβία 
Δες και αυτό!