Το πρώτο τρανς άτομο στη διαιτησία του NBA

24/10/2023
από
Το Che Flores είναι το πρώτο non-binary άτομο με καθήκοντα διαιτησίας στο NBA, μετά το coming out του σε μια συγκινητική συνέντευξη αυτήν την εβδομάδα. 

Το Flores ξεκινάει τώρα τον πρώτο του χρόνο σε μια μόνιμη θέση διαιτησίας στο NBA, έχοντας δουλέψει σε 35 παιχνίδια τον προηγούμενο χρόνο, και σε άλλα 12 δύο χρόνια πριν, αλλά χωρίς να έχει μόνιμη θέση. Κατά τη διάρκεια των 14 χρόνων της καριέρας του, έχει δουλέψει σε 1.000 παιχνίδια τουλάχιστον.

Όταν είχε αρχικά προσληφθεί, το NBA το είχε ανακοινώσει ως «μία από τις νέες δύο γυναίκες διαιτητές».

«Κάθε φορά που μου έκαναν misgendering, το ένιωθα σαν ένα μικρό χτύπημα στο στομάχι», είπε στο GQ, εξηγώντας ότι δεν είχε κάνει coming out ως τρανς, ενώ το ήξερε εδώ και χρόνια.

Τώρα που το Flores έκανε coming out, είπε ότι νιώθει σαν να μπορεί να ζήσει και να κάνει τη δουλειά του πιο άνετα. Πέρα από τη δημόσια συνέντευξη, είχε ήδη κάνει coming out σε κάποιους συναδέλφους.

NBA Referee Che Flores

Συγκεκριμένα, το πρώτο άτομο του χώρου στο οποίο μίλησε ανοιχτά, ήταν ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού προγράμματος διαιτησίας του NBA, ο Monty McCutcheon.

Όπως είπε, θυμάται ότι ο McCutcheon άλλαξε αμέσως τον τρόπο με τον οποίο αναφερόταν στο Flores, χρησιμοποιώντας τις σωστές αντωνυμίες. Μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-2022, ακόμα και ο εκφωνητής των παιχνιδιών αναφερόταν στο Flores με τις αντωνυμίες they/them.

«Όταν άρχισα τη διαιτησία, έπρεπε να δείχνεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο», είπε.

«Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι άνετα να εκφράζομαι μέσα από τον τρόπο που ντύνομαι, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ γι’ αυτό. Τώρα νιώθω 100% ο εαυτός μου».

Το Flores είπε επίσης ότι ένα από τα κύρια κίνητρα για να κάνει coming out ήταν να δώσει στα κουήρ παιδιά, ένα άτομο το οποίο μπορούν να θαυμάσουν.

NBA Referee Che Flores

«Για μένα, αυτό είναι το πιο σημαντικό – το να μπορείς να δεις ένα άτομο και να πεις α εντάξει, αυτό το άτομο υπάρχει.

«Νιώθω ότι έχω την ευθύνη να είμαι το άτομο που πραγματικά είμαι. Να εκφράζομαι χωρίς να κρύβω τίποτα.

«Τώρα πια δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το ότι δεν είμαι πραγματικά ο εαυτός μου», είπε.
Δες και αυτό!