Το πρώτο non-binary άτομο στην Εκκλησία της Αγγλίας

86
YouTube/Bingo Allison
Η Εκκλησία της Αγγλίας καλωσορίζει το πρώτο non-binary άτομο σε θέση ιερέα, το οποίο μιλάει για το πώς ξεπέρασε την προκατάληψη και αγκάλιασε τη ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητά του.

Σε συνέντευξη στο Liverpool Echo, το Bingo Allison, που έχει τρία παιδιά, μίλησε για το ταξίδι του προς την αποδοχή του εαυτού του.

Όπως δήλωσε, η ανακάλυψη της ταυτότητας φύλου του το έφερε πιο κοντά στο θεό. Μέσω του δικού του προσωπικού ταξιδιού, κατάφερε να επανεκτιμήσει κα τη θέση του σχετικά με τις ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητες.

Το Allison μεγάλωσε σε ένα «έντονα θρησκευόμενο» σπίτι, όπου η ομοφυλοφιλία και το queerness θεωρούνταν «αμαρτία», είπε.

«Η φυλομετάβαση και το coming out μπορεί και πρέπει να είναι μια πνευματική εμπειρία, καθώς και μια συναισθηματική, κοινωνική, μερικές φορές σωματική εμπειρία», εξομολογήθηκε.

«Παλαιότερα, οι απόψεις μου ήταν αρκετά παραδοσιακές και συντηρητικές. Κάποια άτομα θα μπορούσαν να τις αποκαλέσουν και εξτρεμιστικές, καθώς είχα πολλή άγνοια.

«Δεν αφιέρωνα χρόνο για να μάθω από τις εμπειρίες των άλλων ατόμων. Ήμουν σίγουρα σε άρνηση και ένα μέρος αυτής της άρνησης βγήκε και πάνω στις ταυτότητες άλλων ατόμων».

Άρχισε να αμφισβητεί τη δική του στάση όταν ένα άτομο του έκανε κριτική καθώς μίλησε για την ισότητα στον γάμο ως «ζήτημα». Τότε το Allison αναγκάστηκε να βρει έναν «νέο τρόπο» να βλέπει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Όταν συνάντησε τον όρο «genderqueer», τότε άρχισε να καταλαβαίνει πράγματα και για το ίδιο του το εαυτό.

«Πολλές φορές στο παρελθόν αμφισβητούσα κατά κάποιο τρόπο την ταυτότητά μου, αλλά η ανατροφή μου σε ένα τόσο συντηρητικό πλαίσιο σήμαινε ότι αυτά τα θέματα ήταν πολύ πέρα από τη φαντασία μου.

«Ήταν σαν ένας άλλος πλανήτης για μένα. Υπήρξαν φορές που πραγματικά αμφισβήτησα τα πράγματα, αλλά επειδή δεν είχα το απαραίτητο λεξιλόγιο για να περιγράψω την εμπειρία μου, απλά δεν πήγαινε πουθενά».

Τελικά, ήταν η Βίβλος που βοήθησε το Allison να συμβιβαστεί με την ταυτότητά του.

«Ήταν μια βαθύτερη πνευματική εμπειρία, ένιωσα πραγματικά ότι ο Θεός με οδηγούσε σε αυτή τη νέα αλήθεια για το εαυτό μου. Ένα από τα πράγματα που έχω κρατήσει είναι ότι η φυλομετάβαση και το coming out μπορεί και πρέπει να είναι μια πνευματική εμπειρία».

Σήμερα, βλέπει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ως «ευλογία για την εκκλησία» – μια άποψη που το φέρνει σε σταθερή αντίθεση με πολλούς ιερείς.