Η Εκκλησία της Αγγλίας ψηφίζει προτάσεις που θα επιτρέψουν στους γκέι κληρικούς να παντρεύονται

11/07/2024
από
Η Γενική Σύνοδος της Εκκλησίας της Αγγλίας ενέκρινε προτάσεις που θα επιτρέπουν στους γκέι κληρικούς να παντρεύονται.

Μετά την έγκριση των ευλογιών για τα ομόφυλα ζευγάρια πέρυσι, το νομοθετικό σώμα της εκκλησίας ψήφισε τώρα προτάσεις που θα επιτρέπουν τελετές πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια που είναι μέλη του κλήρου (είτε και οι δύο είτε μόνο ένας) – οποιουδήποτε δεν έχει χειροτονηθεί ως διάκονος, ιερέας ή επίσκοπος.

Οι προτάσεις πέρασαν με 22 ψήφους έναντι 12 στη Βουλή των Επισκόπων, με 99 ψήφους έναντι 88 μεταξύ των κληρικών και με 95 έναντι 91 μεταξύ των λαϊκών.

Οι ηγέτες της Εκκλησίας θα συζητήσουν τώρα τις προτάσεις, οι οποίες βασίζονται στη δυνατότητα των ομόφυλων ζευγαριών να δέχονται ευλογίες, κάτι που συζητήθηκε τον Φεβρουάριο.

Συντηρητικά μέλη και ομάδες εντός της Εκκλησίας αντιτάχθηκαν στις προτάσεις, με τον αιδεσιμότατο Γουίλ Πίρσον-Γκι, ιερέα του Μπάκιγχαμσαϊρ, να δηλώνει στο Telegraph: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι μια στιγμή καμπής. Ξύπνησαν έναν κοιμισμένο γίγαντα. Μέχρι τώρα ήμασταν απλώς αδιάφοροι, αλλά οι άνθρωποι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί».

Ο Τζον Ντάνετ, ο εθνικός διευθυντής του Ευαγγελικού Συμβουλίου της Εκκλησίας της Αγγλίας, χαρακτήρισε την έγκριση της πρότασης ως βαθιά απογοητευτική.

«Οι ηγέτες της Εκκλησίας της Αγγλίας φαίνεται να έχουν την πρόθεση να οδηγήσουν την Εκκλησία μακριά από τη βιβλική διδασκαλία και το δόγμα που πέρασε μέσα από τους αιώνες και μοιράζονται εκατομμύρια Χριστιανοί στην Αγγλικανική Κοινωνία σήμερα», είπε.

Αλλά άλλα μέλη της Εκκλησίας μοιράστηκαν τη χαρά τους, με τον Τζάιλς Φρέιζερ, εφημέριο της Αγίας Άννας στο Κιου του Λονδίνου, να κάνει λόγο για «υπέροχα νέα».
Δες και αυτό!