Το πρώτο gay friendly τζαμί στη Νότια Αφρική

20/09/2014
antivirus magazine διαφήμιση

mosque_1Το πρώτο τζαμί φιλικό προς τους ομοφυλόφιλους, εγκαινίασε στη Νότια Αφρική ο μουσουλμάνος ακαδημαϊκός, κ. Χάργκεϊ.

Το τέμενος θα υποδέχεται ανθρώπους κάθε φυλής, θρησκείας και σεξουαλικών προτιμήσεων, και οι γυναίκες θα μπορούν όχι μόνο να προσεύχονται στον ίδιο χώρο με τους άνδρες, αλλά και να ηγούνται της προσευχής.

Μέλη της ισλαμικής κοινότητας του Κέιπ Τάουν, ασκούν σκληρή κριτική μέσα από τα social media στον καθηγητή, αποκαλώντας τον «αιρετικό» ή «άπιστο». Από την πλευρά του, ο κ. Χάργκεϊ σημειώνει ότι το τζαμί είναι πιστό αντίγραφο της εποχής του Προφήτη Μωάμεθ, όταν δηλαδή δεν υπήρχαν περιορισμοί στη γυναικεία δραστηριότητα εντός του τεμένους.

“Ανοίγουμε το τζαμί για ανοικτόμυαλους ανθρώπους, όχι για στενόμυαλους”.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!