Το Πράσινο Κόμμα της Αγγλίας υπερ των τρανς δικαιωμάτων

21/06/2024
από
Η συναρχηγός του βρετανικού Πράσινου Κόμματος, Carla Denyer, υπογραμμίζει ότι η προώθηση της τρανς ισότητας και των δικαιωμάτων «δεν απειλεί τα δικαιώματά της ως γυναίκα».

Ενόψει των γενικών εκλογών της 4ης Ιουλίου, η Denyer, η οποία ηγείται των Πρασίνων μαζί με τον Adrian Ramsay, κατέστησε σαφείς τις πολιτικές του κόμματος σε σχέση μετα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα, όπως ο αυτοπροσδιορισμός, ο ορισμός του φύλου στον νόμο περί Ισότητας και η κατάταξη του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα δικαιώματα των κουήρ ατόμων.

«Ως κουήρ γυναίκα και η ίδια και ως ένα [άτομο] που έχει υπάρξει ενεργό στη ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα των Πρασίνων, προφανώς αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για μένα. Το Πράσινο Κόμμα είναι πραγματικά σαφές σε θέματα ισότητας. Ένα από τα βασικά σημεία του μανιφέστου μας για τα ΛΟΑΤ θέματα είναι ο αυτοπροσδιορισμός των τρανς ατόμων», είπε αρχικά, ενώ πρόσθεσε ότι στόχος του κόμματος είναι να διευκολύνει τη διαδικασία νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου.

«Να διαβεβαιώσουμε ότι τα τρανς άτομα έχουν την ίδια αξιοπρέπεια με όλους τους υπόλοιπους που την έχουν δεδομένη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα».

Επίσης, η ίδια ανέφερε ότι στόχος των Πρασίνων είναι να δημιουργήσουν έναν επιπλέον δείκτη φύλου (X) στα διαβατήρια, ώστε να υπάρχει σαν διαθέσιμη επιλογή για τα non-binary άτομα. Σημαντικό μέρος του προγράμματός τους αποτελεί επίσης η πρόσβαση στην υγεία για όλους.

Εν μέσω του βάναυσου αντί-τρανς κλίματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν ακουστεί περιστατικά τρανσφοβίας και εντός του Πράσινου Κόμματος. Για αυτό, η Denyer είπε:

«Δεν υπάρχει απολύτως καμία θέση για την τρανσφοβία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή προκατάληψης στην κοινωνία ή στην πολιτική, είμαι σαφής σε αυτό. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν κάποια ζητήματα σχετικά με την τρανσφοβία στο Πράσινο Κόμμα, όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία του Ηνωμένου Βασιλείου, και νομίζω ότι είναι ένα σύμπτωμα των αυξανόμενων επιπέδων διχασμού, των πολιτισμικών πολέμων… αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο».

Σχετικά με τη δέσμευση των Συντηρητικών να αλλάξουν τον ορισμό του φύλου (ώστε να σημαίνει αποκλειστικά βιολογικό φύλο) στον Νόμο περί Ισότητας, η συναρχηγός των Πρασίνων υπογράμμισε ότι κατά πάσα πιθανότητα ο νόμος δεν χρειάζεται επεξεργασία, παρά μόνο κάποιες αποσαφηνίσεις.

Τέλος,  η Carla Denyer μίλησε για τη διαθεματικότητα λέγοντας ότι τα κουήρ άτομα, όπως και εκείνη, είναι ολοκληρωμένα ανθρώπινα όντα και «νοιάζονται για θέματα όπως η κλιματική κρίση [και] η στεγαστική κρίση», συνθήκες που θα επηρεάσουν ιδιαιτέρως τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.
Δες και αυτό!