Το Πολύχρωμο Σχολείο θέλει να σου πει κάτι σημαντικό

04/01/2021
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

“Θέλουμε να έχουμε σχολεία όπου κάθε άτομο θα νιώθει ελεύθερο και ασφαλές να εκφράζεται μακριά από στερεότυπα, διακρίσεις και αποκλεισμούς. Ένα σχολείο που θα μας χωράει όλα χωρίς εξαιρέσεις!”

Το Πολύχρωμο Σχολείο είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελείται από ανθρώπους που οραματίζονται ένα συμπεριληπτικό σχολείο και για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στην Ελλάδα.

Μέσα από δια ζώσης αλλά και online εκπαιδεύσεις στοχεύει στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων, έτσι ώστε να μάθουν να εντοπίζουν και να αντιμετωπίζουν περιπτώσεις ομοφοβικού, τρανσφοβικού και ιντερφοβικού σχολικού εκφοβισμού.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!