Το Πικ Νικ Urban Festival στη Θεσσαλονίκη για ένατη χρονιά

24/08/2020
από
Πικ Νικ, Urban Festival, Θεσσαλονίκη
Για ένατη χρονιά το Πικ Νικ Urban Festival στη Θεσσαλονίκη

«Το καλύτερο Πικ Νικ της πόλης επιστρέφει -με ασφάλεια- στη Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης για 9η συνεχόμενη χρονιά.» 

Για 4 ημέρες, συγκεκριμένα, από τις 27 έως και τις 30 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς θα γεμίσει μουσικές, ταινίες και μαγεία.

 

Τα τελευταία εννέα χρόνια

Επί 9 χρόνια, στο τέλος του Αυγούστου, συναντιόμαστε σε ένα από το πιο όμορφα και σημαντικότερα σημεία της πόλης, στη Ρωμαϊκή Αγορά -λίγο πιο πάνω από την πλατεία Αριστοτέλους- για το καθιερωμένο μας Πικ Νικ Urban Festival*. Αυτή την περίεργη για όλους μας χρονιά, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερη ασφάλεια και τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής προστασίας.

Το Πικ-Νικ Urban Festival αποτελεί ήδη ένα καθιερωμένο θεσμό στην πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Από το ξεκίνημά του μέχρι και σήμερα είχε ως στόχο και κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της σύγχρονης πόλης και των κατοίκων της, με τους αρχαιολογικούς χώρους.

Συνεχίζουμε και φέτος το Πικ Νικ

Φέτος, επιστρέφουμε έχοντας θέσει δυο νέους στόχους. Να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε την εγχώρια καλλιτεχνική παραγωγή, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό από την πανδημία. Να προσφέρουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια (χωροταξικές αποστάσεις, χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κτλ.) στους θεατές και στους συνεργάτες του. Επιπλέον, η πραγματοποίησή του από πλευράς της διοργάνωσης αποτελεί πολιτική κίνηση και τοποθέτηση, καθώς πιστεύουμε πως οφείλουμε να συνεχίσουμε τις ζωές μας με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και ασφάλεια, τηρώντας όλες τις οδηγίες που δίνονται από την πολιτεία.

Μαθημένοι πια στα δύσκολα επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε και φέτος το Πικ Νικ Urban Festival. Ίσως φέτος, να είναι λίγο διαφορετικό από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά παραμένει ο πιο γλυκός τρόπος για να αποχαιρετήσουμε αυτό το περίεργο ελληνικό καλοκαίρι, και να καλωσορίσουμε με αισιοδοξία το φθινόπωρο!

Τέσσερις μέρες Πικ Νικ

Για φέτος υποσχόμαστε τέσσερις ημέρες γεμάτες με σημαντικές ελληνικές ταινίες, όπως την “Winona”σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Βούλγαρη (The Boy), τον “Απόστρατο” του Ζαχαρία Μαυροειδή,  την “Ευτυχία”του Άγγελου Φραντζή και τα “Φτηνά Τσιγάρα” του Ρένου Χαραλαμπίδη.

Επιπλέον, το μουσικό πρόγραμμα είναι πιο πολυσυλεκτικό από ποτέ. Στη σκηνή θα ανέβουν οι Φώτης Σιώτας και Ιουλία Καραπατάκη, Χειμερινοί Κολυμβητές, The Boy & Δεσποινίς Τρίχρωμη, Usurum, Transparent Man, Me Nash, Ελπίδα Παπακοσμά – Μάττα, Φάνης Ζαχόπουλος & Δημήτρης Τάσαινας και Ερμής.

Τέλος, θα παρουσιαστούν και ταινίες μικρού μήκους, όπως  η “Fofo or Would you still love me”, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γεωργουδάκη, καθώς και ταινίες σπουδαστών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360ο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Πικ Νικ Urban Festival (@picnicurban) στις

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τους καλλιτέχνες και το πρόγραμμα επισκεφθείτε το site. Τα εισιτήριά σας μπορείτε να τα προμηθευτείτε αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας www.viva.gr και αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα σημεία θέσεων στην πλατεία της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Τη ζωή δε μπορείς να την προβλέψεις, μπορείς, όμως να «ετοιμάσεις» ένα όμορφο Πικ-Νικ.

Σας περιμένουμε να το βιώσουμε μαζί!

*Το ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και στήριξη του ΥΠΠΟΑ και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης.


http://www.urbanpicnic.gr/

Η Parenthesis μετράει ήδη μια δεκαετή πορεία στον χώρο του πολιτισμού και της επικοινωνίας πραγματοποιώντας το “IN EDIT Festival Greece” το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Μουσικού Ντοκιμαντέρ, το “Πικ Νικ Urban Festival” , το “Offside Festival” ένα φεστιβάλ ντοκιμαντέρ με ιστορίες του ποδοσφαίρου, το “Yedi Kule Project” ένα φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης στα κάστρα της Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμα δράσεις στον χώρο του πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.


INFO

Πικ Νικ Urban Festival

Πέμπτη 27 έως και Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

Αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς
Θεσσαλονίκη

Facebook: Πικ Νικ Urban Festival

https://avmag.gr/125674/to-mystiko-pride-event-se-mia-taratsa-tis-thessalonikis/
Δες και αυτό!