Το ΝΒΑ «εξετάζει» τα ομοφοβικά σχόλια του Άντονι Έντουαρντς

14/09/2022
από
Άντονι Έντουαρντς

Ο σταρ του ΝΒΑ Άντονι Έντουαρντς δέχθηκε επίπληξη από την ομάδα του μετά τη δημοσίευση ενός ομοφοβικού story στο Instagram.

Ο Έντουαρντς σόκαρε το κοινό του την Κυριακή (11 Σεπτεμβρίου) αφού αναφέρθηκε σε μια ομάδα ανδρών σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως “queer-ass n****s”, σύμφωνα με τον Guardian.

Αργότερα, ζήτησε συγγνώμη σε μια ανάρτηση στο Twitter την ίδια μέρα, λέγοντας: «Αυτό που είπα ήταν ανώριμο, προσβλητικό και ασεβές και λυπάμαι απίστευτα. Είναι απαράδεκτο για μένα ή για οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει αυτά τα λόγια με τόσο προσβλητικό τρόπο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό».

Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς – για τους οποίους αγωνίζεται ο 22χρονος – καταδίκασαν τα λόγια του σε δήλωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (12 Σεπτεμβρίου), λέγοντας ότι η ομάδα ήταν «απογοητευμένη».

«Οι Timberwolves έχουν δεσμευτεί να είναι ένας οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενος για όλους, και ζητούν συγγνώμη για την προσβολή που προκάλεσε σε τόσους πολλούς», δήλωσε ο πρόεδρος των επιχειρήσεων μπάσκετ Τιμ Κόνελι.

Το ΝΒΑ φέρεται να εξετάζει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της λίγκας Μάικ Μπας, ο οποίος είπε στο CNN τη Δευτέρα ότι «εξετάζει το θέμα».

Το ΝΒΑ είναι γνωστό ότι έχει μια πολιτική μηδενικής ανοχής σε ομοφοβικά, μισογυνικά λόγια ή ρητορική μίσους από παίκτες ή εσωτερικά μέλη.

Αρκετά μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ έχουν επιβληθεί σε πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων στο παρελθόν για ομοφοβική ρητορική, συμπεριλαμβανομένου εκείνο του 2021, όταν επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 δολαρίων στον Κέβιν Ντουράντ, επειδή χρησιμοποίησε άσχημα, υβριστικά λόγια για τον ηθοποιό Μάικλ Ράπαπορτ σε μια σειρά από προσωπικά μηνύματα στο διαδίκτυο.
Δες και αυτό!