Το Nikki Hiltz γράφει ιστορία καθώς προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες

08/07/2024
από
Το Αμερικαν@ Nikki Hiltz, ένα τρανς πρωταθηλτ@ στο τρέξιμο, κέρδισε μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Εκτός από αυτό, σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των 1500 μέτρων.

Στις 30 Ιουνίου, το Hiltz σημείωσε νέο ρεκόρ, τερματίζοντας μπροστά από τις Elle St Pierre και Emily Mackay στα τελευταία 60 μέτρα του αγώνα με τελικό χρόνο 3:55:33. Και τα τρία άτομα προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα οκτώ πρώτα διαγωνιζόμενα σημείωσαν ατομικό ρεκόρ.

Το Hiltz απέδωσε τη νίκη του στις τρομερές επιδόσεις των συναγωνιζόμενών του. «Η Elle St Pierre έχει αναβαθμίσει το γυναικείο τρέξιμο αποστάσεων», δήλωσε στο NBC Sports. «Είδα τον χρόνο και δεν πίστευα ότι αυτό ήταν δυνατό. Όλα μας έπρεπε να ανέβουμε εξαιτίας της. … Φοβερή η ομάδα που στέλνουμε στο Παρίσι».

Οι επερχόμενοι αγώνες στο Παρίσι θα σηματοδοτήσουν το ντεμπούτο του Hiltz στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Ξύπνησε ένα Ολυμπιονίκ@», πανηγύρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χθες το απόγευμα στο Γιουτζίν Όρεγκον ένα παιδικό μου όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δεν είμαι σίγουρη πότε θα το συνειδητοποιήσω πλήρως… Το μόνο που ξέρω είναι ότι σήμερα ξυπνάω τόσο ευγνώμον για τους ανθρώπους μου, συγκλονισμένο από όλη την αγάπη και την υποστήριξη και γεμάτο χαρά που μπορώ να τρέχω επαγγελματικά με ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι βαθιά».

Η σύντροφος του Hiltz, Emma Gee – η πρώτη ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ+ αθλήτρια-φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Brigham Young – γιόρτασε επίσης την είδηση στο Instagram. «Ετοιμάζεται για το Παρίσι!!!», έγραψε. «Το Nikki Hiltz είναι Ολυμπιονίκ@».

Εκτός από την εκπλήρωση των προσωπικών του στόχων, το Hiltz αναγνώρισε τη σημασία της νίκης του για την κοινότητα. «Αυτό είναι μεγαλύτερο από μένα», είπε. «Είναι η τελευταία μέρα του Μήνα Υπερηφάνειας…Ήθελα να τρέξω για την κοινότητά μου».

«Όλα τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ναι, εσείς με φέρατε στο σπίτι μου αυτά τα τελευταία εκατό [μέτρα]. Μπορούσα να νιώσω την αγάπη και την υποστήριξη».

Το Hiltz έκανε coming out ως τρανς και non-binary το 2021, την Ημέρα Τρανς Ορατότητας. «Είμαι και θα είμαι πάντα σταθερά πεπεισμένο ότι η ευαλωτότητα και η ορατότητα είναι απαραίτητες για τη δημιουργία κοινωνικής αλλαγής και αποδοχής», έγραψε τότε. «Οπότε είμαι εδώ, για άλλη μια φορά, βγαίνοντας από την ντουλάπα για να είμαι ο αληθινός αυθεντικός εαυτός μου».
Δες και αυτό!