Μαγειρεύοντας με τον Χάρη: Τα linguine του κηπουρού

Οι γιορτες πέρασαν, τα μελομακάρονα τέλειωσαν και εμεις βαρεθήκαμε να τρώμε κρέας και λιπαρούς μεζέδες. Καιρός λοιπόν για τροφές που οχι μόνο δεν εχουν λιπαρά αλλα που θα βοηθησουν να “καθαρίσουμε” τον οργανισμό μας απο τις τοξίνες των εορτών.

Υλικά που θα χρειαστείς για 4 άτομα

  • 1 πακέτο linguine 500gr.
  • 250gr σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 150-200gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
  •  1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμυδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι (η κονσέρβα είναι καταπληκτική λύση)
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.

Πως να το φτιάξεις

Βράζεις τα linguine για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις στην άκρη αφού τα ραντίσεις ελαφρώς με λίγο ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρεις την πιπεριά, το κρεμμύδι και το καλαμπόκι όταν πάρουν χρώμα προσθέτεις και τα μανιτάρια. Ισως να χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα λάδι. Όταν πάρουν χρώμα και τα μανιτάρια προσθέτεις και το σπανάκι και αφού μαλακώσει σβήνεις με τον χυμό πορτοκαλιού και προσθέτεις το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις η σάλτσα αρχίσει να βράζει θα μετρήσεις 3 λεπτά.

Μετά απο 3 λεπτά λοιπόν προσθέτεις και τα ζυμαρικά ανακατεύεις (ο καλύτερος τρόπος είναι να καπακώσεις το σκεύος και να ανακινήσεις με περιμετρικές κινήσεις) και ξαναβάζεις το σκεύος στο μάτι για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Εισαι έτοιμος!

Χάρης Αλεξανδρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μαγειρεύω, πολλές φορές ακόμη και στον ύπνο μου.
Όταν ήμουν δεκάξι ήξερα ότι ήθελα πλέον να γίνω μάγειρας.
Μετά τις σπουδές μου, ακολούθησαν συνεργασίες με πολύ μεγάλα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Αθήνας και όχι μόνο. Πλέον παρέχω υπηρεσίες private chef και τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι με το food blogging (charisalexandres.com)




Δες και αυτό!