Οι εκδηλώσεις του Vegan Life Festival Athens που δεν πρέπει να χάσεις

26/09/2023
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο vegan θεσμό της Ελλάδας, καθώς και το μεγαλύτερο σε προσέλευση vegan φεστιβάλ της Ευρώπης. Ο λόγος για το Vegan Life Festival της Αθήνας που πραγματοποιείται αδιάκοπα κάθε χρόνο από το 2016. Η φετινή διοργάνωση ανοίγει τις πόρτες της (στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων) στις 30 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 23:00 και μας περιμένει για μοναδικές vegan εμπειρίες γεμάτες γεύσεις, γνώσεις και διασκέδαση!

Ίσως το πρώτο πράγμα που αξίζει να αναφέρουμε είναι ο στόχος του Vegan Life Festival είναι η διάδοση του vegan τρόπου ζωής αλλά και της αρμονικής κοινωνικής συνύπαρξης. Κάτι που επιτυγχάνεται μέσα από ένα σύνολο εκδηλώσεων (ομιλίες, εργαστήρια, παιδικές δραστηριότητες, εικαστικά δρώμενα). Ας δούμε, όμως, κάποια παραδείγματα.

To Ref Checkpoint, το κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, μετανάστ(ρι)ες και αιτούντες/ούσες άσυλο θα βρίσκεται στον χώρο του φεστιβάλ, για διενέργεια δωρεάν, ανώνυμων και ασφαλών τεστ hiv και ηπατίτιδας B και C ενώ το Σάββατο (30/9) στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον εκπρόσωπο του Checkpoint, Μοράν Περέζ, με θέμα «Σπάζοντας τα στερεότυπα: Ένα διαθεματικό και παγκόσμιο όραμα του Βιγκανισμού».

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα ομιλία του φεστιβάλ είναι, επίσης, αυτή που θα διεξαχθεί την Κυριακή (01/10) στις 15:00 από τη δημοσιογράφο Αναστασία Βαϊτσοπούλου, με θέμα «Φεμινισμός και Βιγκανισμός: Πού συναντιούνται τα δυο κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης;».

Τα εργαστήρια μαγειρικής του φεστιβάλ και φέτος είναι πολλά και πολυπολιτισμικά. Από αυτά ξεχωρίζουμε το «Μαγειρεύουμε παραδοσιακή συνταγή από την Αλβανία» της Μαριλένας Σουλοζέκι (δημιουργός περιεχομένου @sweetplanetmars_) την Κυριακή στις 14:00 αλλά και το «Η γιαγιά μου μαγειρεύει το αγαπημένο μου γεωργιανό πιάτο», με τη Nini και τη γιαγιά της να μας συστήνουν υπέροχα γεωργιανά πιάτα.

Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στη δράση του Uncle Chronis Tattoo, το οποίο θα κάνει τατουάζ σε όποιο άτομο επιθυμεί προσφέροντας τα έσοδα σε διασωσμένα ζώα, αλλά και την προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας «Bitter September» της Σοφίας Φαραντάτου με θέμα τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ στην Ελλάδα και την δολοφονία του ακτιβιστή & drag queen Ζακ Κωστόπουλου (Zackie Oh). Η ταινία θα προβληθεί στην αίθουσα Innovathens την Κυριακή στις 20:30.

Φυσικά, όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη έκθεση Vegan προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες εκδηλώσεις στις οποίες αξίζει να παρακολουθήσετε.

Πληροφορίες

*Είσοδος ελεύθερη

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 23:00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.
Δες και αυτό!