Το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη  ύψωσε τη σημαία του Pride για να δείξει την αλληλεγγύη του στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης.

Στην επίσημη σελίδα του στο Facebook ανέβηκε η φωτογραφία με τις σημαίες των Η.Π.Α. και του Pride στον ίδιο στύλο να κυματίζουν.

Στη λεζάντα αναφέρουν τα εξής:

“Το Αμερικανικό Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη ύψωσε τη σημαία του Pride για να δείξει την αλληλεγγύη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης, της Ελλάδας και σε όλον τον κόσμο! #happypridemonth” 

Θυμίζουμε ότι ο Joe Biden κατάργησε την απόφαση του Trump, που είχε απαγορεύσει σε πρεσβείες και προξενεία των Η.Π.Α. ανά τον κόσμο να υψώνουν τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ υπερηφάνειας. Ο Biden, όχι μόνο επανέφερε την άδεια, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα, επιτρέποντας στη σημαία των Η.Π.Α. και στη σημαία του Pride να μοιράζονται τον ίδιο στύλο.

Η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έγραψε στο Facebook:

«Σε αυτή την πρώτη μέρα του #Pride2021, η Αμερικανική Πρεσβεία και το Προξενείο στην Ελλάδα γιορτάζουν τις συνεισφορές των μελών της #LGBTQI+ κοινότητας στο έθνος μας. Αναγνωρίζουμε ότι πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο και δεσμευόμαστε να τερματίσουμε τη βία, τις διακρίσεις και το στίγμα κατά των LGBTQI+ προσώπων παγκοσμίως.»