Η Pride σημαία στις αμερικανικές πρεσβείες σε ολόκληρο τον κόσμο

24/04/2021
από

Η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα επιτρέψει στις αμερικανικές πρεσβείες σε όλο τον κόσμο να φέρουν την Pride σημαία στον ίδιο ιστό με την αμερικάνικη, αντιστρέφοντας μια πολιτική της εποχής του Τραμπ.

Το 2019, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo είχε αποκλείσει το συγκεκριμένο αίτημα. Σύμφωνα με την Daily Mail ο υπουργός Εξωτερικών του Μπάιντεν, Άντονι Μπλίκεν, έχει δώσει την έγκριση να φέρει τη σημαία σε διπλωματικά φυλάκια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ένα εμπιστευτικό memo που έλαβε το περιοδικό Foreign Policy.

Η κίνηση αυτή έρχεται πριν από τις 17 Μαΐου, τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Transphobia και της Biphobia και πριν από τον Ιούνιο, όπου πολλά έθνη πραγματοποιούν το Pride.

Οι διευκρινήσεις του Μπλίκεν αναφέρουν ότι οι αρχηγοί αποστολής που διευθύνουν τις πρεσβείες και τα προξενεία μπορούν να επιλέξουν εάν θα φέρουν τη σημαία Pride ή αν θα παρουσιάσουν άλλα σύμβολα υποστήριξης για ΛΟΑΤ+ δικαιώματα, με βάση το τι είναι «κατάλληλο υπό το φως των τοπικών συνθηκών».

Να σημειωθεί ότι οι πρεσβείες πρέπει να λάβουν άδεια από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν θέλουν να τοποθετήσουν οποιαδήποτε άλλη σημαία ή σύμβολο, εκτός από την αμερικανική σημαία στον κύριο ιστό των πρεσβειών.




Δες και αυτό!