«Το φρικιό»: Το νέο τραγούδι του Στέλιου Τσουκιά για τον Ζακ, για τη Zackie Oh!

0
125
Photo Credit: Babis Tsoukias
«Το Φρικιό» είναι το νέο Single του Στέλιου Τσουκιά, από τη δεύτερη ολοκληρωμένη του δουλειά, που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Το 2018, σκότωσαν έναν άνθρωπο στο κέντρο της Αθήνας, επειδή τους ενοχλούσε η ύπαρξή του. Θύμα ο Ζακ Κωστόπουλος ή αλλιώς η Zackie Oh. Το έγκλημα, το ρατσιστικό τους μίσος, η ατιμωρησία και η συγκάλυψη, στάθηκαν αφορμή και έμπνευση για τη δημιουργία του τραγουδιού.

Είναι ένα αποτύπωμα στον χρόνο, για να μην ξεχάσουμε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο κακός εαυτός μας και ο ανίατος εγωισμός μας. Είναι μια φωνή που μας καλεί να ενώσουμε δυνάμεις, για να ξαναθυμηθούμε – κόντρα στον καιρό – την ουσία μας ως άνθρωποι.
Αιχμηροί στίχοι σε α’ πρόσωπο για τον φασίστα της διπλανής πόρτας, τον buller, τον τύπο που νιώθει ότι ανήκει στην «Άρια φυλή».

«Το τραγούδι αυτό μου το έδωσε ο Αλέξανδρος Αργύρης. Με συγκίνησε και με ταρακούνησε η χρήση του α’ προσώπου. Όλοι έχουμε πέσει στην παγίδα του άμεσου ή έμμεσου διαχωρισμού μας απ’ τους υπόλοιπους ως κάτι μοναδικό, κατακρίνοντας οτιδήποτε είναι ξένο και διαφορετικό από εμάς. Ελπίζω σε ένα καλύτερο αύριο με λιγότερη βία, λιγότερο ναρκισσισμό και περισσότερη κατανόηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας.»