Το “Call Me By Your Name” έφαγε άκυρο στο Φεστιβάλ Κιν/φου Πεκίνου

26/03/2018

Το “Call Me By Your Name” του Luca Guadagnino, το οποίο Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, απορρίφθηκε από τους διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου, σύμφωνα με το Reuters.

Το “Call Me By Your Name” της Sony Pictures Entertainment, εστιάζει στη ρομαντική σχέση ενός έφηβου κι ενός μεταπτυχιακού φοιτητή στην Ιταλία.

Η Κίνα αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1997, ενώ Κινεζική Ψυχιατρική Ένωση την κατάργησε από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών το 2001, αλλά όπως όλα δείχνουν το φαινόμενο της ομοφοβίας εξακολουθεί να είναι έντονο.

Η Sony Pictures Entertainment δεν έχει σχολιάσει ακόμη το γεγονός.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πεκίνου πραγματοποιείται στις 16-23 Απριλίου.

https://avmag.gr/85605/oles-einai-oi-lgbt-nikes-sta-fetina-vraveia-oskar/

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!