Ήταν πριν λίγες μέρες όταν ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε σε μια τηλεοπτική εκπομπή, συζητώντας για την πρόθεση του να παιδοθετήσει.

Και ενώ σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο μια τέτοια είδηση θα περνούσε απαρατήρητη, σε ετούτη εδώ τη χώρα αποτέλεσε για πολλούς η αφορμή για να ξεκινήσουν τις φοβικές τους σταυροφορίες κατά όσων επιθυμούν να κάνουν οικογένεια, χωρίς αυτό να σημαίνει ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα αυθαίρετο εξοχικό στη Λούτσα.

Αρκεί να διαβάσεις τα σχόλια κάτω από οποιαδήποτε ανάρτηση που αναφέρει την είδηση αυτή, για να καταλάβεις πόσο μεγάλο πρόβλημα υπάρχει εκεί έξω. Δύο παράδειγμα (από τα πιο “light”).

Είναι πραγματικά απίστευτο πόσο πολύ φανατίζονται κάποιοι με το θέμα του παιδιού και πόσο εύκολα χρησιμοποιούν καταχρηστικά μια παιδική ψυχή για να δικαιολογήσουν μέχρι και τον πιο βαθύ ρατσισμό τους. Δεν είναι όμως έτσι. Το κάθε άτομο μοιράζεται το ίδιο δικαίωμα να κάνει οικογένεια και τίποτα και κανείς δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αυτό το δικαίωμα. Είτε έχουμε να κάνουμε με ετερόφυλα ζευγάρια είτε με ομόφυλα είτε με το οποιοδήποτε άτομο που απλά επιθυμεί μόνο του να γίνει γονέας.

Σ΄αυτό το σημείο αισθάνομαι την ανάγκη να πω και κάτι άλλο. Δε χρειάζεται κάθε φορά που μιλάμε για κάποιο άτομο που θέλει να αποκτήσει παιδί και που ξεφεύγει από το παραδοσιακό μοντέλο της ελληνικής οικογένειας να το συγκρίνουμε/αντιπαραβάλλουμε με γονείς που φέρονται άσχημα στα παιδιά τους, τα βρίζουν, τα χτυπούν ή ό,τι άλλο. Είναι γελοίο. Και οι πέτρες είναι καλύτεροι γονείς απ΄αυτούς.

Να σας το πω και πιο απλά. Το θέμα δεν είναι, για παράδειγμα, αν ένας γκέι γονέας είναι καλύτερος από έναν κακό straight γονέα. Η σωστή προσέγγιση έχει να κάνει με το ότι ένας γκέι ή τρανς (ή ό,τι) γονέας είναι εξίσου καλός με έναν straight και το αντίθετο.

Οποιοδήποτε επιχείρημά πρέπει να πηγάζει από (αυτή) τη βαθιά συνειδητοποίηση ότι καμία ταυτότητά δεν μας κάνει καλούς ή κακούς γονείς. Άλλα μας κάνουν…

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected] Cu!

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είμαι straight sexually speaking κάρα γουστάρω γυναίκες….Μήπως το ότι αρχίζω με αυτή την πληροφορία δείχνει κάτι;;;Και να φανταστείτε ότι το κίνητρό μου για να γράψω ήταν αυτό που διάβασα για τον Μούτσι που μου αρέσει η εκπομπή του στο σκαι και τη βλέπω καθημερινά μέχρι να αρχίσει η 45η επανάληψη των singles ….Πριν τους singles έβλεπα Νίκο μέχρι τέλους…..Και πριν το COVID-19 ήθελα να πάω να τον δω live στα Μελίσσια…..Συμφωνώ ότι το θέμα δολοφονίας του κου Μαρκορά ακόμα παρουσιάζεται με κανιβαλιστική διάθεση με επίκεντρο ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και όχι εγκληματολογικά….Πάντως ο Μούτσι πήγε στής Τατιάνας της Στεφανίδου το θίασο και πέρασε και γαμάτα….ΝΑΙ στο δικαίωμα του Μουτσι να υιοθετήσει όχι επειδή είμαι σίγουρος ότι αυτό το εγχείρημα θα έχει επιτυχία ως προς το να μεγαλώσει έναν άνθρωπο που θα είναι αρκετά δυνατός να αντέξει ΟΛΑ τα σχόλια και το bulling χωρίς να το πολύ αναλύσω, θα είναι σίγουρα καλύτερο από το να μεγάλωνε το ίδιο παιδί σε ίδρυμα ή χωρίς γονείς τελικά…..Εγώ είμαι υιοθετημένος 48αρης που το έμαθα στα 44..από μικρός έπαιρνα το μέρος των μειοψηφιών. ,των αδυνάτων των ξεχωριστών για οποιοδήποτε λόγο και μάλιστα φρόντιζα να το δείχνω αυτό στους άλλους ….Όχι επιτακτικά ,αλλά πάντα συνέβαινε..::Είμαι και πιωμένος κι αυτό με κάνει πιο ομιλητικό και θαρραλέο….-………όταν πιεις γίνεσαι ευθύς>>.Το τί έχω πιει σας αφήνω να το βρείτε……σωστές είναι και οι δυο περιπτώσεις…..Τώρα άρχισα να πιστεύω ότι σας κούρασα …….Γεια σας.

Comments are closed.