Θύμα εκβιασμού από νεότερο άνδρα στο Grindr – ζητούσε χρήματα για να μη μιλήσει στην οικογένειά του

22/07/2020
Leon Neal/Getty Images

Σε 20 μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο 25χρονος Kieran Thurling, αφού εκβίαζε έναν άλλον μεγαλύτερο άνδρα στη Βρετανία, με τον οποίο είχε σεξουαλικές σχέσεις ότι θα αποκαλύψει την ταυτότητά του στη οικογένειά του αν δεν του έδινε χρήματα.

Το θύμα (του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται) εξερευνούσε την σεξουαλικότητά του μέσω της εφαρμογής του Grindr όταν συνάντησε τον Thurling.

Οι δυο τους είχαν σεξουαλικές επαφές 8 φορές πριν ο Thurling αρχίσει να απειλεί το θύμα ότι θα ανέβαζε στο διαδίκτυο αναρτήσεις με τα μέρη που βρίσκονταν οι δυο τους, εκτός αν εκείνος του έδινε 400 λίρες για τη σιωπή του.

Όταν ο ηλικιωμένος άντρας τού είπε ότι δεν μπορούσε να συγκεντρώσει το ποσό, ο Thurling του έδωσε πέντε μέρες ακόμα, αυξάνοντας όμως το ποσό σε 600 λίρες και δίνοντάς του εντολή να αφήσει το ποσό σε ένα καλά κρυμμένο μέρος.

Τρομοκρατημένο το θύμα, επικοινώνησε με την αστυνομία, αλλά επειδή οι συναντήσεις τους ήταν άκρως μυστικές, ήταν αδύνατο να κάνει ταυτοποίηση του εκβιαστή του.

Οι αστυνομικοί έστησαν μια επιχείρηση, καθοδηγώντας το θύμα να αφήσει έναν φάκελο γεμάτο χαρτί στο σημείο όπου είχαν συμφωνήσει. Η αστυνομία συνέλαβε τον εκβιαστή όταν πήγε να το παραλάβει στις 20 Ιανουαρίου.

Ο δικαστής David Evans ανέφερε στον Thurling: “Έχοντας γνωριστεί μέσω διαδικτύου, απείλησες να εκθέσεις τη σεξουαλικότητά του με έναν τρόπο υπολογισμένο να του προκαλέσει υπέρτατο άγχος και φόβο.

Με το οικογενειακό του υπόβαθρο, μια τέτοια αποκάλυψη θα είχε φέρει τα πάνω-κάτω στη ζωή του σε ένα σχετικά αργοπορημένο στάδιο της ζωής του. Μπορεί αυτός και οι οικείοι του να μην άντεχαν το ψυχολογικό βάρος που θα είχε προκληθεί.

Ο Thurling παραδέχτηκε τον εκβιασμό από την αρχή και έδειξε μεταμέλεια. Όντας σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση κι ο ίδιος, ο δικαστής του επέτρεψε να αποχωρήσει ελεύθερος.

Ο Brian Fitzherber, δικηγόρος της υπεράσπισης δήλωσε ότι ο νέος έχει διαγνωστεί με κατάθλιψη και πιθανή διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, κάτι που θα τον καθιστούσε ευάλωτο στη φυλακή.

Όσον αφορά την ποινή του, του υποβλήθηκε κοινωνική εργασία 150 ωρών και δραστηριότητες κοινωνικής επανένταξης 25 ωρών.

Του απαγορεύτηκε επίσης να επικοινωνήσει με το θύμα μέσω περιοριστικών μέτρων αορίστου χρόνου.

Τόνια Στεργίου

Όταν αναλογίζομαι τον εαυτό μου μικρό, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα είναι πως μου άρεσε να γράφω. Οι πρώτες μου αναμνήσεις έχουν να κάνουν με ένα κάπως αυτάρεσκο κοριτσάκι να δηλώνει ευθαρσώς: “Εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω συγγραφέας και θα μοιράζω αυτόγραφα στους θαυμαστές μου.” Μεγαλώνοντας όμως οι τάσεις ναρκισσισμού μου ευτυχώς με εγκατέλειψαν κι άρχισα να σκέφτομαι πιο συλλογικά. Βρέθηκα έτσι λίγα χρόνια αργότερα να σπουδάζω Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και να σπάω κάθε μέρα το κεφάλι μου πώς να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο. Η πολλή σκέψη με οδήγησε σε πρώτη φάση στο Antivirus, το οποίο έχει καταλήξει να είναι κάτι σαν οικογένεια για μένα. Εδώ θα με βρείτε να γράφω ό,τι με προβληματίζει, ό,τι με θυμώνει κι ό,τι με λυτρώνει. Έχω αδυναμία στις δυναμικές ιδέες, στους ακομπλεξάριστους ανθρώπους και στα βιβλία. Απεχθάνομαι τον ρατσισμό, τις δογματικές απόψεις και το να μην έχω έμπνευση όταν τη χρειάζομαι. Τώρα αν θελήσετε κάποια στιγμή να μου μεταφέρετε κι εσείς τις ιδέες σας ή να κάνετε κάποια σχόλια, θα με βρείτε στα κοινωνικά δίκτυα. Εναλλακτικά μπορείτε να μου προσφέρετε καφέ ή σοκολάτα και θα τα βρούμε.
Δες και αυτό!