Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο επίκουρος καθηγητής μαιευτικής για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

02/11/2021
από
καθηγητής μαιευτικής
καθηγητής μαιευτικής

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης απεφάνθη, σήμερα Δευτέρα, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, για τον επίκουρο καθηγητή του τμήματος Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος σήμερα), αποδίδοντας επιτέλους δικαιοσύνη για τα θύματα. Ο συγκεκριμένος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην φοιτήτριές του, οι καταγγελίες των οποίων άνοιξαν το δρόμο για να φτάσει η υπόθεση στα χέρια της Δικαιοσύνης. Παρόλα αυτά, το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ αφέθηκε ελεύθερος μετά την έφεση που άσκησε κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, συνέβησαν την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί ο καταδικασμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος. Το συγκεκριμένο ιατρείο είχαν επισκεφθεί οι φοιτήτριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, κατόπιν δικής του ανοιχτής πρόσκλησης.

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε το κατηγορητήριο, χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ψευδείς, ενώ κατονόμασε δύο συναδέλφισσές του στο τμήμα, ισχυριζόμενος ότι κρύβονται πίσω από την υπόθεση με σκοπό να τον βλάψουν επαγγελματικά και κοινωνικά. Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς φεμινιστικές συλλογικότητες για τη στήριξη των θυμάτων και την απαίτηση της καταδίκης του καθηγητή.
Δες και αυτό!