Η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ.), Α.Π.Θ. σε συνδιοργάνωση με την Ανεξάρτητη φοιτητική ομάδα της Θεσσαλονίκης προσανατολισμένη στο φύλο και τη σεξουαλικότητα @AUThors διοργανώνουν Θερινό Σχολείο Φύλου και Σεξουαλικότητας.

Διαβάστε το κάλεσμά τους:

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το πρώτο Θερινό Σχολείο της ΦΥΛ.ΙΣ. σε συνδιοργάνωση με τους @AUThors_auth, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά, το πρώτο πενθήμερο του Ιουλίου!

Για να συμμετάσχετε θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα: 

https://forms.gle/dyGsHQGwHX1KUPPb7

Η πλατφόρμα διεξαγωγής του Σχολείου είναι η πλατφόρμα ZOOM και σύνδεσμο παρακολούθησης για την πλατφόρμα θα λάβουν μόνο όσα συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής. Κατά την εγγραφή σας μπορείτε να επιλέξετε τις μέρες* στις οποίες επιθυμείτε να συμμετέχετε.Οι περισσότερες ομιλίες του Θερινού Σχολείου θα αναμεταδίδονται παράλληλα μέσω YouTube και Facebook.

*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης κατόπιν επιτυχούς παρακολούθησης τουλάχιστον δύο (2) ημερών του Σχολείου.

Facebook Event

Δείτε το πρόγραμμα των ομιλιών στο παρακάτω post:

 

ΦΥΛ.ΙΣ.

Η ΦΥΛ.ΙΣ. είναι μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική ένωση, χωρίς κομματικό ή οικονομικό χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στις αρχές του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους από μία ομάδα φοιτητριών που μοιράζονται κοινές ευαισθησίες και προβληματισμούς για το έμφυλο ζήτημα, με κοινό όραμα την προαγωγή της έμφυλης ισότητας. Στόχος μας είναι η εξάλειψη των πάσης φύσεως διακρίσεων, η καταπολέμηση του σεξισμού και η προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, τόσο εντός όσο και εκτός πανεπιστημιακής κοινότητας. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν δυναμικό φορέα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα έμφυλα ζητήματα, με δράσεις που απευθύνονται όχι μόνο στην φοιτητική κοινότητα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμεν@. Η δράση μας θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διοργάνωση ανοιχτών συναντήσεων-συζητήσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων και διεξαγωγή ακαδημαϊκών ερευνών, με προσανατολισμό εν γένει τα ζητήματα φύλου και ισότητας.

AUThors

H AUThors, αποτελεί μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική φοιτητική πρωτοβουλία που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2020. Η αποστολή της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από ζητήματα φύλου και σεξουαλικότητας, τόσο στοn χώρο του Πανεπιστημίου, όσο και στο εγχώριο πλαίσιο της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικότερα, στόχος της ομάδας είναι η πρόληψη και αναγνώριση φαινομένων βίας, διάκρισης και κακοποίησης βάσει φύλου, η έγκυρη, ποιοτική και προσβάσιμη ενημέρωση στη σύγχρονη φεμινιστική και ΛΟΑΤΚΙΑ+ βιβλιογραφία, η εμπλοκή του κοινού σε ενημερωτικές και εργαστηριακές δραστηριότητες, καθώς και η προαγωγή της συμπερίληψης και της ορατότητας ετερογενών ομάδων της κοινωνίας μέσω της έμπρακτης πάταξης αφηγημάτων, που προωθούν τη διαφορετικότητα ως αναγκαίο κακό.