Ένα συμπεριληπτικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία από τη ΦΥΛ.ΙΣ

99
Η Φοιτητική Ένωση για το Φύλο και την Ισότητα (ΦΥΛ.ΙΣ), δημοσίευσε ένα εγχειρίδιο για τις μορφές έμφυλης βίας, αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Το εγχειρίδιο αποτελεί αποτέλεσμα της Ομάδας Διαχείρισης Καταγγελιών, η οποία είναι μέρος της ΦΥΛ.ΙΣ. «Έχοντας εντοπίσει την έλλειψη συμπερίληψης τρανς ατόμων, μεταναστών κ.ά. στα περισσότερα -ήδη υπάρχοντα- εγχειρίδια, καθώς και την απουσία συγκεντρωτικών πληροφοριών σχετικά με όλες τις μορφές έμφυλης βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, προέκυψε η έντονη ανάγκη για τη δημιουργία ενός συλλογικού, συμπεριληπτικού και διαθεματικού εγχειριδίου για την έμφυλη βία», γράφει η ομάδα στο Facebook.

Μέσα από πινακάκια και ενδείξεις έμφυλης βίας, το συγκεκριμένο εγχειρίδιο είναι ευανάγνωστο, συμπεριληπτικό, φροντιστικό, και γραμμένο από μια φεμινιστική σκοπιά. Η ΦΥΛ.ΙΣ καλύπτει ένα σημαντικό – και επικίνδυνο – κενό, μέσα από μια συγκεντρωτική και συλλογική δημοσίευση, με την επιθυμία να είναι πρακτικά χρήσιμη σε οποιοδήποτε άτομο τη χρειάζεται.

«Το εγχειρίδιο αυτό, γράφτηκε για τα καταγγέλλοντα άτομα και για όλα τα καταπιεσμένα πλάσματα, για να γνωρίζουν όλα ότι είμαστε μια γωνιά αυτού του κόσμου που είναι μαζί τους, τα στηρίζουν και μπορούν να την εμπιστευτούν».

Διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε πατώντας εδώ.

Τρόποι επικοινωνίας με την Ομάδα Διαχείρισης Καταγγελιών της Φylis για καταγγελία, νομική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη:
Στο email της ομάδας [email protected] και στα Social Media της Ένωσης σε Facebook και Instagram.