Ο Έλληνας χορευτής και χορογράφος, Andonis Foniadakis, παρουσιάζει στο Παρίσι, στο Εθνικό Κέντρο Χορού ( CND ) το έργο του Rite of the Spring ( έργο του 2008 ).

O Andonis Foniadakis, έχει γεννηθεί στην Ιεράπετρα της Κρήτης. Σπούδασε στην Κρήτη και αργότερα στην Αθήνα. Με την αποφοίτηση του έλαβε την υποτροφία Μαρία Κάλλας και συνέχισε τις σπουδές του στη Λωζάνη της Ελβετίας.Έχει συνεργαστεί με το Bejart Ballet, Lyon Opera Ballet, Saburo Teshigawara και έχει τη χορευτική ομάδα Apotosoma ( από το σώμα ).

Σε μουσική του μοναδικού Igor Stravinsky, το έργο διεγήρει τις αισθήσεις. Μια αναφορά και ένας ύμνος στις αντοχές του γυνακείου σώματος. Το έργο έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα το 2008,στο Joyce SoHo της Νέας Υόρκης, στο Λονδίνο, στο Teatro Piccolo στο Μιλάνο και στο Διεθνες φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας.

Αν είστε στο Παρίσι στις 29 και 30 Μαρτίου αξίζει να δείτε αυτό το μοναδικό έργο σε χορογραφία του Andonis Foniadakis, μουσική του Igor Stravinski, με πρωταγωνήστρια την Ioanna Toumbakari. Κοστούμια και σκηνικά του andonis Foniadakis. Διάρκεια 50 λεπτά. Μια παραγωγή Apotosoma Dance Company.

Δείτε απόσπάσπατα εδώ.

 

29/03  & 30/03/2011

Ώρα : 19.00

CND
1, rue Victor Hugo, 93507 Pantin

Το ANTIVIRUS  στηρίζει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και τους σύγχρονους δημιουργούς.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]