The Guardian: Άρθρο προκάλεσε τρανσφοβικές αντιδράσεις

20/06/2023
από
Μια cis γυναίκα δημοσιογράφος που τοποθετήθηκε σε άρθρο της υπέρ των τρανς δικαιωμάτων και μίλησε για έναν πιο «συμπεριληπτικό» φεμινισμό, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχτηκε την επίθεση των TERF.

Σύμφωνα με το PinkNews, η συγγραφέας Kathryn Bromwich έγραψε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Guardian την Κυριακή (18 Ιουνίου) στο οποίο υποστήριξε ότι οι cis γυναίκες οφείλουν να είναι σύμμαχοι των τρανς δικαιωμάτων.

«Αν τις γυναίκες τις ενώνει κάτι – και είμαστε 3,8 δισεκατομμύρια, οπότε θα υπάρχουν λίγα κοινά σημεία – αυτό είναι ο κίνδυνος της σεξουαλικής βίας, από τον οποίο καμία γυναίκα δεν είναι ασφαλής, ειδικά οι τρανς γυναίκες», έγραψε η Bromwich.

«Κανένας βιαστής δεν πρόκειται να σταματήσει να ελέγξει αν έχετε σάλπιγγες. Το γεγονός ότι είμαστε όλες στόχοι αυτού του συγκεκριμένου είδους βίας θα πρέπει μόνο να αυξήσει την αλληλεγγύη των cis γυναικών προς τις τρανς αδελφές μας».

Πρόσθεσε ότι ο φεμινισμός θα πρέπει να στοχεύει στο να γίνει «πιο συμπεριληπτικός και όχι λιγότερο» και να καλωσορίζει «τρανς άνδρες και γυναίκες, καθώς και non-binary, κουήρ, intersex και gender nonconforming άτομα».

«Δεν υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος για να είσαι γυναίκα: αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι είμαστε ισχυρότερα μαζί παρά χώρια».

Ενώ το άρθρο της Bromwich έλαβε μεγάλη υποστήριξη, οι αντί-τρανς σχολιαστές επιτέθηκαν, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι ο όρος «cis» είναι «προσβλητικός» και ότι οι τρανς γυναίκες δεν πρέπει να επιτρέπονται σε γυναικείους χώρους.

Λίγο μετά τη δημοσίευση του άρθρου της, η Bromwich ισχυρίστηκε ότι η σελίδα της στο Twitter είχε γεμίσει με μηνύματα μίσους, σε μια «εκστρατεία εκφοβισμού».

«Ποιος ακριβώς είναι αυτός που αποφασίζει ποιες γυναίκες πρέπει να σωπάσουν και ποιες επιτρέπεται να μιλήσουν;», αναρωτήθηκε η Bromwich.

«Πρόκειται για μια εκστρατεία εκφοβισμού ξεκάθαρα. Επειδή έχω γράψει ένα άρθρο γνώμης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψω σε όλους στο διαδίκτυο να σπαμάρουν τη σελίδα μου στο Twitter με μίσος».

Όπως είπε ένας σχολιαστής στο Twitter, αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις της διαβόητης αντί-τρανς ακτιβίστριας, Posie Parker, για το “Let Women Speak” (Αφήστε τις γυναίκες να μιλήσουν): «Αφήστε τις γυναίκες να μιλήσουν…όχι, όχι έτσι».

Ωστόσο, το άρθρο του Guardian έτυχε μεγάλης υποστήριξης, με ορισμένους να λένε ότι η συμμαχία για την οποία μιλάει η Bromwich ήταν ιδιαίτερα αναγκαία μετά τη διαρροή υλικού που δείχνει τον πρωθυπουργό Rishi Sunak να κοροϊδεύει τις τρανς γυναίκες.

«Είναι τόσο αναζωογονητικό να βλέπω μια στήλη για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων, γραμμένη από μια cis γυναίκα, που επιτέλους αντιπροσωπεύει τη θέση μου και τη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των γυναικών που γνωρίζω», έγραψε η δημοσιογράφος Elle Hunt.

Ο συγγραφέας Caspar Salmon πρόσθεσε: «Ένα καλό και λογικό άρθρο το οποίο, όπως συνηθίζεται πλέον όταν μια γυναίκα λέει ‘όχι τρανσφοβία στο όνομά μου παρακαλώ’, είδε τη συγγραφέα του να κατακλύζεται από κατηγορίες για προδοσία και για το ότι είναι υπηρέτρια, και τρελά παραληρήματα για πέη.

«Ο στόχος είναι να επιτεθούν στους ΛΟΑΤ+ σύμμαχοι και να τους κάνουν να σιωπήσουν».

Μια έρευνα του Ιουνίου σε 30 χώρες διαπίστωσε ότι η Βρετανία είναι από τις λιγότερο υποστηρικτικές χώρες προς τα τρανς άτομα.

Μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μία από τις λιγότερο υποστηρικτικές χώρες για την περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο, μετά τις ΗΠΑ και την Ουγγαρία, με λιγότερους από τους μισούς (47%) Βρετανούς να πιστεύουν ότι οι έφηβοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στη σωτήρια περίθαλψη που επιβεβαιώνει το φύλο.




Δες και αυτό!