Με ένα… σχεδόν γυμνό ημερολόγιο και με τη μέθοδο του crowdfunding χρηματοδότησε την ολυμπιακή αποστολή της στο Πεκίνο η Ομάδα Ελκήθρου των ΗΠΑ. Το ημερολόγιο κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2021, με τον τίτλο “The Bob-Spread” και η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει 70.000 δολάρια. Φωτογράφος ήταν ο, αθλητής επίσης, Jimmy Reed.

“Το συζητούσαμε αυτό εδώ και πολύ καιρό”, δήλωσε ο Αμερικανός αθλητής του έλκηθρου Carlo Valdes. “Απλά δεν έγινε ποτέ. Μέχρι τώρα. Ο Jimmy το έκανε να συμβεί και όλοι συμμετείχαν”.

Το έργο έγινε εν γνώσει της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ελκήθρου και Skeleton, αλλά χωρίς καμία επίσημη συμμετοχή από το εθνικό διοικητικό όργανο. Ο Jimmy Reed εξασφάλισε επίσης ότι καμία φωτογραφία δεν έδειχνε κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει ζήτημα πνευματικών δικαιωμάτων, όπως οι Ολυμπιακοί δακτύλιοι ή το λογότυπο ενός χορηγού.

Με απλά λόγια, η USABS γνωρίζει ότι οι αθλητές της συχνά χρειάζονται περισσότερη οικονομική βοήθεια από αυτή που μπορεί να προσφέρει η ομοσπονδία.

“Το έλκηθρο είναι ένα ακριβό άθλημα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Aron McGuire. “Ως μία από τις μοναδικές χώρες που δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, οι χορηγοί και οι δωρητές μας είναι εξαιρετικά σημαντικοί για εμάς, ώστε να παρέχουμε υποστήριξη στους αθλητές των ΗΠΑ. Ενώ στόχος μας είναι να χρηματοδοτήσουμε πλήρως την εθνική ομάδα, αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε φτάσει ακόμα τον στόχο μας”.

Ο Valdes είναι ένας από τους 13 αθλητές του έλκηθρου – πολλοί από τους οποίους μπήκαν στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει το ανδρικό πρόγραμμα των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου – που πόζαραν για το ημερολόγιο.

Μία από τις λήψεις του: ένα παιχνίδι με την εμβληματική πόζα του Burt Reynolds για το κεντρικό εξώφυλλο του τεύχους Απριλίου 1972 του Cosmopolitan.

Ο Reed ήταν ο εγκέφαλος του σχεδίου, μαζί με άλλες προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων. Ένα GoFundMe που ξεκίνησε ο ίδιος υπερκάλυψε το σύνολο των 70.000 δολαρίων που ήλπιζε να συγκεντρώσει για τη χρηματοδότηση του δεύτερου ανδρικού έλκηθρου των ΗΠΑ αυτή τη σεζόν- η προσπάθεια αυτή σταμάτησε αφού συγκεντρώθηκαν 96.000 δολάρια μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. Αλλά το ημερολογιακό σχέδιο προχώρησε ούτως ή άλλως, αφού πάντα θα υπάρχει ανάγκη για περισσότερα χρήματα, είτε πρόκειται για τη φετινή είτε για την επόμενη σεζόν.

“Ενδιαφέρομαι για τη φωτογραφία σε όλη μου τη ζωή”, δήλωσε ο Reed. “Ο πατέρας μου είχε φωτογραφικές μηχανές. Και θυμάμαι ότι πάντα ενδιαφερόμουν πολύ για το National Geographic όταν ήμουν παιδί και έκανα σχολικές εργασίες για τη φωτογραφία. Αλλά πραγματικά δεν ήταν μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια που αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή. Μου είχαν μείνει κάποια χρήματα από το βραβείο της σεζόν 2016-17, οπότε αγόρασα την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και βούτηξα με τα μούτρα”.

Οι συμπαίκτες του δεν χρειάστηκαν ιδιαίτερη πειθώ. Εμπιστεύτηκαν τη διαδικασία και έχουν πουλήσει μερικές εκατοντάδες ημερολόγια.

Για την ιστορία, ο κύριος Φεβρουάριος -ο Ολυμπιακός μήνας- τυχαίνει να είναι ο Τζος Γουίλιαμσον, ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στους αγώνες.

“Είναι ένα πολύ αστείο πράγμα που ήρθε από το πουθενά και διασκεδάσαμε πολύ με αυτό”, δήλωσε ο Williamson. “Κράτησε το μυαλό μας χαλαρό και ήταν χωρίς άγχος, πράγμα που ήταν καλό. Ήταν ένα από τα πιο ωραία πράγματα στα οποία συμμετείχα”.

Στο Δημοτικό, όταν η δασκάλα μας έβαλε "Σκέφτομαι και γράφω" να πούμε τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε, απάντησα: Πρώτα γιατρός και όταν γεράσω περιπτεράς. Από μικρός μου άρεσε η ποικιλία και τη σύνταξη ούτε καν που τη σκεφτόμουνα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα ερασιτεχνικά με σχολικές εφημερίδες και όταν πέρασα στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ άρχισα να δουλεύω κανονικά στον ειδικό τύπο σχεδόν από το πρώτο έτος. Το Αntivirus το αγαπάω όπως ο Αθηναίος το χωριό του. Ενώ είμαι αναγκασμένος να ζω από την κανονική μου δουλειά, το Antivirus είναι η πραγματική δημοσιογραφία και το ρεπορτάζ που θα ήθελα να κάνω. Από το 2007 υπάρχει αυτή η σχέση αγάπης.