Μία νεαρή τρανς ηθοποιός και ακτιβίστρια παρέδωσε μαθήματα στους νομοθέτες του Τέξας για τους κινδύνους της υπό εξέταση νομοθεσίας, που θα ποινικοποιούσε την ιατρική περίθαλψη για τα νεαρά τρανς άτομα. Η 10χρονη Kai Shappley  είπε στους νομοθέτες του Τέξας ότι «ο εκφοβισμός είναι κακός» και τους ζήτησε να «σταματήσουν» να χρησιμοποιούν τρανσφοβικούς νόμους για να ψαρέψουν για ψήφους από μια δεξιά μερίδα ανθρώπων μίσους.

«Δε μου αρέσει να περνάω τον ελεύθερο χρόνο μου ζητώντας από τους ενήλικες να κάνουν καλές επιλογές», δήλωσε η Shappley στους νομοθέτες του Lone Star. «Έπρεπε να εξηγήσω τον εαυτό μου από τότε που ήμουν 3 ή 4 ετών. Οι νομοθέτες του Τέξας μου επιτίθενται πριν ακόμη πάω προ νήπιο. Είμαι στην Δ’ τάξη τώρα.»

Η Shappley κατέθεσε τη μαρτυρία της ενώπιον της Επιτροπής Κρατικών Υποθέσεων της Γερουσίας του Τέξας, καθώς εξέταζαν δύο τρανσφοβικά νομοθετήματα. Το πρώτο νομοσχέδιο θα ποινικοποιούσε πολλές μορφές ιατρικής περίθαλψης, που επιβεβαιώνουν το φύλο για νεαρά άτομα, καθιστώντας το ίδιο έγκλημα με την παιδική κακοποίηση στα μάτια του νόμου. Ένα δεύτερο νομοσχέδιο θα εισάγει την κυβέρνηση στη σχέση γιατρού-ασθενούς, ποινικοποιώντας κάποια ιατρική περίθαλψη και ανακαλεί τις άδειες των επαγγελματιών που παραβιάζουν το νόμο.

Η Shappley, γνωστή για το ρόλο της ως Bailey Delvecchio στην τηλεοπτική σειρά 2020 The Baby-Sitters Club, μίλησε, επίσης, για επίθεση στη μητέρα της, νοσοκόμα και αυτοπροσδιοριζόμενη Χριστιανή. Η 10χρονη είπε ότι οι δύο νόμοι στοχοποιούν επιπλέον τη μητέρα της: «μια τεράστια μάνα και μια υπέροχη νοσοκόμα» απειλώντας την με αφαίρεση της άδειας νοσηλευτικής .

«Ο εκφοβισμός είναι κακός», δήλωσε η Shappley σταθερά. “Παρακαλώ, σταματήστε.”

Η Shappley είχε ανοίξει την παρουσίασή της εκφράζοντας την αγάπη της για το «μπαλέτο, τα μαθηματικά, την επιστήμη και τη γεωλογία» και αποκαλύπτοντας ότι συχνά ονειρεύεται να συναντηθεί με την Dolly Parton. Η νέα νομοθεσία στο Τέξας άλλαξε τη διάθεσή της, κάνοντάς την να νιώθει θυμωμένη, φοβισμένη και συγκλονισμένη.

«Λυπάμαι που μερικοί πολιτικοί χρησιμοποιούν τρανς παιδιά σαν εμένα για να πάρουν ψήφους από ανθρώπους που με μισούν μόνο και μόνο επειδή είμαι τρανς», είπε.

Συνέχισε να προειδοποιεί τους νομοθέτες να είναι προσεκτικοί με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν «το λιγότερο από αυτά» και τους ζήτησε να «εκπαιδεύσουν» τον εαυτό τους και να «κατανοήσουν» τις προοπτικές των άλλων.

«Ο Θεός με δημιούργησε», είπε η Shappley. «Ο Θεός με αγαπά για αυτό που είμαι και ο Θεός δεν κάνει λάθη.»

Η Shappley είχε εμφανιστεί νωρίτερα σε μια βραβευμένη ταινία μικρού μήκους από το ACLU, όπου εξήγησε την αδικία της ζωής ως ένα νεαρό τρανς κορίτσι που μεγαλώνει στο βαθιά συντηρητικό Τέξας.

«Τα άλλα κορίτσια πηγαίνουν στις τουαλέτες των κοριτσιών και δεν το καταλαβαίνω», εξήγησε στο βίντεο. “Και εγώ είμαι κορίτσι, οπότε πρέπει να πάω κι εγώ στην τουαλέτα των κοριτσιών.”