Το αστέρι της R&B, Tevin Campbell, έκανε τυχαία coming out ως γκέi σε μια εκ βαθέων συζήτηση για τη ζωή και την καριέρα του. 

«Δεν προσπάθησα να κρύψω τίποτα για μένα» 

Ο τραγουδιστής και συνθέτης του “Can We Talk” μίλησε για το ότι συμβιβάστηκε με τη σεξουαλικότητά του κατά τη διάρκεια ενός podcast του People Every Day την Πέμπτη (17 Αυγούστου). 

Tevin Campbell
Tevin Campbell

 Είπε ότι δυσκολευόταν να αγκαλιάσει τον εαυτό του στη δεκαετία του ’90, λέγοντας: «Απλώς δε μπορούσες να είσαι [γκέι] τότε.»

Ο Campbell είπε στην παρουσιάστρια του podcast, Janine Rubenstein, ότι η αυτογνωσία του εξελίχθηκε αφότου έφυγε από τη μουσική βιομηχανία, μετά το άλμπουμ του “Back to the World” το 1996, το οποίο δεν απέδωσε τόσο καλά όσο ήλπιζε παρά τη θετική κριτική του. 

«Όταν έκανα coming out στην οικογένεια και στους φίλους μου περίπου στα 19 ή 20, αυτό ήταν για μένα. Μετά ακολούθησα τον δρόμο της ανακάλυψης του εαυτού μου. Δεν ήξερα ποιος ήμουν», συνέχισε ο Campbell. 

Στη συνέχεια ανέφερε την περιοδεία του στο Broadway με το “Hairspray” το 2004 ως έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες για την ανακάλυψη της αλήθειας του. 

«Βρισκόμουν γύρω από ανθρώπους που ήταν σαν εμένα, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που ζούσαν κανονικές ζωές και είχαν συντρόφους. Δεν το είχα δει ποτέ αυτό», είπε. «Ήταν μια υπέροχη στιγμή στη ζωή μου». 

Το ότι ο Campbell κρατούσε τη σεξουαλικότητά του για τον εαυτό του δεν ήταν τόσο από ενοχές ή φόβο, αλλά ήταν μέρος μιας προσπάθειας του τραγουδιστή να κρατήσει ιδιωτική την προσωπική του ζωή.  

«Δεν έκρυψα τίποτα για μένα. Δεν προσπάθησα να ενεργήσω με συγκεκριμένο τρόπο, ή κάτι άλλο», είπε. «Λατρεύω τους θαυμαστές μου, αλλά το τι σκέφτονται για τη σεξουαλικότητά μου δεν έχει καμία σημασία για μένα.» 

Έχοντας γνωρίσει τον μάνατζέρ του, Benny Medina, στη νεαρή ηλικία των 12 ετών, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ T.E.V.I.N σε ηλικία 15 ετών, ο Campbell θεωρούσε πάντα τον εαυτό του «πρώην παιδικό αστέρι» επειδή, με τα δικά του λόγια, «Αυτό ακριβώς είμαι». 

«Δεν είχα ιδέα εκείνη τη στιγμή, όταν ήμουν 15 ή 16 ετών που ηχογραφούσα αυτό το τραγούδι, ότι θα είχε αυτόν τον αντίκτυπο. Ήμουν απλώς ένα παιδί που τραγουδούσε στο στούντιο», είπε. 

Αλλά ποτέ δεν άφησε αυτό το αστέρι να παρεμβαίνει στο πάθος του για τη μουσική, ούτε έχει επηρεάσει την προσωπική του ανάπτυξη, λέγοντας: «Αυτό που με κάνει πιο ευτυχισμένο αυτή τη στιγμή είναι το πόσο μακριά έχω φτάσει στη ζωή. Ξέρετε, υπάρχουν πολλά παιδιά σταρ που δεν τα καταφέρνουν. Αλλά πολλά από εμάς πετύχαμε». 

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με το πώς έχει προχωρήσει η μουσική βιομηχανία για να αγκαλιάσει κουήρ μαύρους καλλιτέχνες, όπως είναι οι Frank Ocean, Lil Nas X,κα, ο Campbell είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τόση εκπροσώπηση, ειδικά στο σημερινό πολιτικό κλίμα. 

«Δεν ήταν έτσι στη δεκαετία του ’90. Χαίρομαι που το βλέπω. Χαίρομαι που αλλάζει», είπε. 

«Υπάρχουν πολλά παιδιά, ειδικά νεαρά μαύρα αγόρια, που πρέπει να δουν εκπροσώπηση. Δε διδάσκονται να αγαπούν τον εαυτό τους για αυτό που είναι.» 

Lil Nas X: «Είναι ωραίο να αποδεικνύεις ότι ο κόσμος κάνει λάθος»

O Frank Ocean κυκλοφόρησε σειρά με c@ck rings πολυτελείας