Lil Nas X: «Είναι ωραίο να αποδεικνύεις ότι ο κόσμος κάνει λάθος»

06/05/2021
από

Μετά τη θριαμβευτική πορεία του «Old Town Road», οι επικριτές του Lil Nas X χαρακτήρισαν τον ράπερ ως ένα μουσικό που θα έκανε μόνο μια επιτυχία, όμως ο ίδιος δεν είχε πει την τελευταία λέξη.

Σε συνέντευξή του στο φετινό τεύχος υπερηφάνειας του περιοδικού «Entertainment Weekly», ο Lil Nas X μίλησε για την επιτυχία και τις αντιδράσεις για το τελευταίο του single, «Montero (Call Me by Your Name)».

Ο 22χρονος ράπερ, ο οποίος κέρδισε πρόσφατα το δεύτερο No. 1 της καριέρας του στο Billboard Hot 100 με το «Montero», δήλωσε ότι η επιτυχία του single ήταν μια διάψευση εκείνων που δεν τον πίστεψαν.

«Είμαι ευγνώμων. Αλλά είναι επίσης ωραίο να αποδεικνύεις ότι ο κόσμος κάνει λάθος. Είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις μου», είπε, πριν μιλήσει για την άνοδό του. «Είχα μόνο 1.000 αναπαραγωγές σε κάθε τραγούδι (στο SoundCloud), αλλά ήξερα στα σίγουρα ότι κάτι τεράστιο ερχόταν. Και συνέβη».

 

Ο Lil Nas X συνέχισε λέγοντας ότι στην αρχή ήταν επιφυλακτικός στη σκέψη να κυκλοφορήσει ένα τραγούδι όπως το «Montero (Call Me by Your Name)», το οποίο αναφέρεται στη σεξουαλική ταυτότητά του. Αλλά τελικά, είπε ότι ήθελε να καταστήσει σαφές ότι όταν το κοινό τον υποστηρίζει, αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει έναν καλλιτέχνη που είναι ανοιχτά και αναμφισβήτητα queer.

«Στην αρχή φοβόμουν πραγματικά μήπως απομακρύνω οποιονδήποτε από τους straight θαυμαστές μου. Αλλά τότε είπα όταν αν αισθάνονται ότι προσβάλλονται, δεν ήταν ποτέ πραγματικά εδώ για μένα. Ήταν εδώ για όποια εκδοχή του εαυτού μου είχαν κατασκευάσει στο κεφάλι τους», εξήγησε.

Παρά τις αντιδράσεις από ακροδεξιές οργανώσεις και εκκλησιαστικούς πληθυσμούς, ο Lil Nas X ένιωσε πραγματική υποστήριξη και αγάπη. «Μόλις δείξεις στον κόσμο περισσότερο τον εαυτό σας, μπορεί να συσχετιστεί περισσότερο σου», τόνισε.

Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλει να μεταφέρει στους θαυμαστές του, ιδιαίτερα στους νέους queer που τον θαυμάζουν, σε αυτούς που του λένε ότι τους ενέπνευσε να αποκαλύψουν τη σεξουαλική ταυτότητά τους στην οικογένεια και τους φίλους τους.

«Θέλω να είμαι μια φωνή για εκείνους που προσποιούνται ότι είναι οι εαυτοί τους, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη εκεί», σημείωσε.

Για τον Lil Nas X ήταν επίσης σημαντικό να απομακρυνθεί από τον country – trap ήχο που τον έκανε διάσημο με το «Old Town Road». Γι’ αυτό αποφάσισε να μιμηθεί τα μουσικά είδωλά του, συμπεριλαμβανομένων του Nicki Minaj και του Drake.

«Θέλω να κάνω ό,τι θέλω. Σταματήστε να προσπαθείτε να με κάνετε να σας δώσω το επόμενο “Old Town Road”, είπε για τις σκέψεις που κάνει σχετικά τη δημιουργία του επόμενου άλμπουμ του. «Ανακάλυψα είμαι ικανός να ωριμάσω στιχουργικά και να εκφράζω περισσότερο τον εαυτό μου από όταν γράφω τα δικά μου τραγούδια», πρόσθεσε.

Ο ράπερ μίλησε επίσης για την παρουσία του στο Twitter, όπου συνεχώς απαντά στα tweets μίσους, ειδικά μετά το τελευταίο του single.

«Είμαι ένας πολύ χαοτικός καλός άνθρωπος. Σχεδόν ποτέ δεν θέλω να αρχίσω να επιτίθεμαι σε κάποιον που δεν ήρθε στο κατώφλι μου, καταλαβαίνεις; Αλλά μου αρέσει πολύ όταν κάποιος προσπαθεί να με εκνευρίσει και είμαι έτοιμος να του το επιστρέψω δεκαπλάσιο. Νιώθω άσχημα γι’ αυτό μερικές φορές; Πού και πού, αλλά νιώθω λιγότερο άσχημα γνωρίζοντας ότι δεν το ξεκίνησα. Προσπαθώ να μην ρίχνω ποτέ πέτρες, αλλά αν κάποιος μου ρίξει μια, ρίχνω ένα ολόκληρο σπίτι», εξήγησε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!