Τενεσί: Νομοσχέδιο επιτρέπει σε αξιωματούχους να μην τελούν γκέι γάμους

09/03/2023
από
Τενεσί
Τενεσί

Το Τενεσί ψήφισε νομοσχέδιο που εισάγει διακρίσεις για τους ΛΟΑΤΚΙ+  ανθρώπους, αυτή τη φορά επιτρέποντας σε αξιωματούχους να αρνηθούν την ισότητα στον γάμο.

Η κρατική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θα νομιμοποιήσει τις αντιρρήσεις από υπαλλήλους των κομητειών που αρνήθηκαν να παντρέψουν ομόφυλα και διαφυλετικά ζευγάρια.

Ο Νόμος 878 αμφισβητεί άμεσα τις ομοσπονδιακές προστασίες της ισότητας του γάμου και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου που επιτρέπουν την πραγματοποίηση γάμων μεταξύ ομόφυλων και διαφυλετικών ζευγαριών σε όλες τις ΗΠΑ.

Το εν λόγω νομοσχέδιο προτάθηκε από τον Ρεπουμπλικανικό Αντιπρόσωπο Monty Fritts.

Η Sarah Warbelow διευθύντρια της εκστρατείας  ανθρωπίνων δικαιωμάτων χαρακτήρισε την πράξη αναμενόμενη: 

“Αντί να επικεντρωθούν στα ζητήματα που ενδιαφέρουν πραγματικά τους πολίτες του Τενεσί, οι πολιτικοί χάνουν το χρόνο τους και χρησιμοποιούν τη δύναμή τους, για να στοχοποιήσουν την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα”, ανέφερε. “Αυτοί οι νόμοι δεν αφορούν την προστασία των παιδιών και δεν αφορούν τη θρησκευτική ελευθερία. Πρόκειται για την απομάκρυνση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, για τα οποία έχουν αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες”.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Έργου Ισότητας του Τενεσί, Chris Sanders, δήλωσε: “Η Βουλή των Αντιπροσώπων του Τενεσί εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα νομοθετικά μέρη στη χώρα για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους.”
Δες και αυτό!